Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur konvertera en trailer I en Gooseneck Trailer

Om du använder din pick-up truck för annan verksamhet än bogsering, då med en skrymmande Vändskivskoppling i sängen är en olägenhet. Det skumt är stora och tar upp utrymme användas bättre på andra saker när du inte har en släpvagn kopplad. Däremot har en svanhals hitch en liten dragkula i mitten av sängen som du kan enkelt ta bort eller rotera för att ge dig full användning av flaket. Saker du behöver
Vändskiva till svanhals omvandlare Review Säkerhetskedjor
Gooseneck utrustad lastbil
Visa fler instruktioner
1

parkerar vagnen på en plan yta . Tillbaka dragfordonet med svanhals skumt under skumt för vändskiva trailern. Nivå släpvagnen och mäta avståndet från toppen av bollen till botten av kopplingstappen. Välj en svanhals adapter så nära som möjligt för att dessa mätningar. Flytta dragfordonet ut underifrån skumt.
2

Montera den övre ringen av svanhals adaptern runt kingpin för vändskiva trailern. Den översta ringen är en liten rund ring som täcker kingpin och fäst till resten av adaptern. Installationen kommer att variera beroende på adaptern, men vanligtvis innebär att sätta ringen över Kingpin och åtdragning av en serie skruvar runt kanten av ringen.
3

Montera den övre halvan av adaptern på ringen du placerat runt kingpin. Detta görs vanligen genom att skruva den på plats och dra åt med bultar.
4

Montera den nedre halvan av adaptern genom att skjuta det på plats inuti den övre halvan och säkra med de två skruvarna. Se till att dessa skruvar är åtdragna för att förhindra böjning.
5

Hitch dragfordonet till den nya adaptern och kontrollera skumt och adapter för några ovanliga tecken på överbelastning. Lyssna clunking, rörelse eller andra tecken på problem när du först sänka trailern på dragkrok. Bogsera bilen en kort sträcka och lyssna efter clunking eller känslor av böjning under acceleration och retardation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149113.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.