Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur fickparkera med manuell transmission

fickparkering kan vara en svår uppgift, särskilt om du ska köra ett fordon med en manuell växellåda och du försöker att parkera på en kulle. Processen att fickparkera med en manuell växellåda är ungefär som parkering med en automatisk växellåda, med bara några få justeringar. Instruktioner
1

Kontrollera din backspegeln när du närmar öppen parkeringsplats. Se till att det inte är en bil direkt bakom dig innan du börjar bromsa. Om det finns en bil bakom dig, kolla om bilen har tillräckligt med utrymme att passera dig. Om det är en en-lane väg eller det finns inget utrymme, cirkel blocket och komma tillbaka till parkeringsplats.
2

Sakta ner efterhand som du närmar parkering plats när du slår på din signal för att indikera du ska vara parkering. Ner flytta din sändning för att bromsa bilen. Gör inte bara kusten med kopplingen nedtryckt.
3

Stanna fordonet när det är parallellt med bilen framför den öppna parkeringsplats. Var noga med att lämna minst en fot mellan din bil och parkerade bilen. Skift i backen.
4

Titta på alla dina speglar för att kontrollera om hinder eller personer gick bakom dig. Vänd för att läsa dina blinda fläckar innan du börjar säkerhetskopiera.
5

Förvandla din ratt mot trottoarkanten och börja säkerhetskopiera. Långsamt släpper kopplingen när du trycker på gasen. Om du är parkering på en kulle, kan du lämna kopplingen ikopplad och gradvis släppa foten från bromsen så bilen sakta rullar bakåt.
6

styra bort från trottoaren när bilen är halvvägs i parkeringsplats att räta bilen ut i rymden. Fortsätt säkerhetskopiera när du gör detta.
7

Shift in ettans växel när bilen är rak i parkeringsplats. Dra fram tills det är rimligt utrymme mellan ditt fordon och bilar nära dig.
8

Dra din ratten åt höger så att dina däck är mot trottoarkanten. Håll din bil i första växeln och dra åt handbromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147931.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.