Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en pinne skift Uphill

Automatiska växellådor och växellådor som styrs med rattmonterade paddlarna och knappar blir mer och mer vanligt. Men kör en pinne skift är fortfarande en färdighet som alla förare bör känna till. Manuell växel reglage tvinga en förare att vara mer alert och medveten om den drivande processen. Att köra en manuell växelspak på en kulle kan verka skrämmande i början, men det blir lättare med praktiken. Instruktioner
1

Kontrollera att handbromsen är inställd innan bilen. Trampa ner kopplingspedalen och bromspedalen och starta bilen genom att vrida tändningsnyckeln.
2

Håll bromsen med höger fot samtidigt som du släpper handbromsen. Med kopplingspedalen alltjämt pressas mot golvet, flytta växelspaken till första växeln. Flytta din hand tillbaka till hjulet. Håll hjulet löst.
3

släpp kopplingspedalen försiktigt, tills du känner att kopplingen griper in. På en kulle, kan bilen inte gå framåt på grund av lutning, men du kommer att se RPM (varvtal) släppa lite om du bromsar.
4

Skjut upp på din rätt fot över till gaspedalen medan du fortfarande håller bromsen. Applicera en liten mängd gas samtidigt lossa bromsen. När du släpper bromsen, applicera mer gas för att flytta bilen uppför. Om du inte kan röra bromsarna och kopplingen samtidigt, snabbt flytta foten från bromsen och på gaspedalen. Samtidigt, släpp kopplingen nog så att bilen rör sig, men fortsätt hålla ner kopplingspedalen vid ingreppspunkten (även känd som "glider kopplingen"). När bilen rör sig uppför backen, släpp upp kopplingspedalen och tillämpa nog strypa att hålla bilen i rörelse.
5

Håll accelerera uppför kullen och övergå till nästa högre växel. Körning på en kulle kommer att kräva ökad användning av gas för att hålla bilen i rörelse uppför kullen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148533.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.