Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör standard skift Cars

Lära sig att köra en standard-skift bil är en utmaning. Till skillnad från en automatisk växling bil, köra standard-skift bil kräver användning av båda fötterna i samförstånd med den högra handen för att flytta. Det krävs övning för att smidigt övergången från en växel till nästa, och tillbaka igen, utan slipning växlarna eller att motorn stannar. Men med lite övning kan du skifta redskap som Danica Patrick på nolltid. Instruktioner
1

Sitter i unstarted bilen, kopplingspedalen trampas ner med din vänstra fot samtidigt som du trycker ned bromspedalen med din högra fot. Kontrollera din shifter för att vara säker på att det är i neutralläge. I neutral kommer shifter röra sig fritt från sida till sida. Starta motorn. Den vänstra fot ska endast användas för att trycka ner kopplingspedalen (längst till vänster pedal), aldrig bromspedalen. Den högra foten kommer att användas för att manövrera bromsen och pedaler gas. Med din fot fortfarande att kopplingspedalen trycks
2

, flyttar växelreglaget till backläge (markerad med ett "R" på växelreglaget) med höger hand, och sedan lossa parkeringsbromsen. För att backa ut ur en parkeringsplats, långsamt släppa kopplingspedalen samtidigt öka trycket på gaspedalen. Bilen kommer att börja röra sig då kopplingen griper in. Om motorn stannar, försök igen och tillsätt mer gas pedal. Fortsätt att försöka tills du kan smidigt släpp kopplingspedalen samtidigt som du trycker gaspedalen hårdare. När den görs rätt, motorn kommer inte stall eller arbetskraft överdrivet.
3

att stoppa, ta bort foten från gaspedalen och tryck ner kopplingspedalen hela vägen ner. Bromspedalen med höger fot för att stoppa bilen utan att motorn stannar. Om din fot är inte på kopplingen när man stannar, kommer bilen att rysa och stall om du inte har växelreglaget i neutralläge. Efter stopp, flytta reglaget till första växeln med höger hand. Återigen, tillämpa gasen samtidigt släppa kopplingspedalen för att gå framåt. Flytta reglaget i andra växeln genom att trycka in på kopplingspedalen samtidigt släpper gaspedalen och flytta shifter in andra växeln. Upprepa proceduren för de återstående redskap.
4

rätt tid att växla varierar beroende på motorns konstruktion. Vissa fordon är utrustade med ett skift ljus som talar om för föraren när man ska växla till nästa högre växel. Emellertid är ett bra sätt att bestämma när att förskjuta känslan av motorn. När motorn verkar sluta accelerera bilen, växla till nästa växel. Med övning, kommer du få en känsla för bilen och vet när du ska flytta. De flesta bilar kommer att förskjutas i nästa växel mellan 3.000 och 4.000 rpm under hård acceleration. Målet är att flytta till en punkt som sänker varvtalet på motorn till makten bandet för nästa växel. De flesta bilar har en stark acceleration från 2.000 rpm till 5.000 rpm, men din bränsleekonomi kommer att maximeras genom att hålla den på lägsta varvtal möjliga. Det är lätt att övervaka i bilar utrustade med RPM-mätning varvräknare.
5

Trampa ner kopplingspedalen och släpp gaspedalen. Applicera bromsa för att stanna. Med kopplingen fortfarande ner, flytta reglaget till första växeln medan vid ett stopp och börja sekvensen igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148501.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.