Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör på dubbade vinterdäck

Körning i snön kan inte bara vara svårt , men extremt farligt - speciellt om bilen inte är ordentligt utrustade för att resa i snö . Kedjor eller dubbdäck snö används ofta för att hjälpa till att resa över snötäckta eller isiga vägar . Kedjor kan vara effektiva , men är kända för att dyka eller bryta efter betydande slitage . Använda dubbade vinterdäck för att gå igenom vintern terräng är ett bra alternativ i stället för hassling med kedjor , eller toting runt en påse med sand eller kattsand för att hjälpa till att få dragkraft . Men kör på dubbade vinterdäck är något annorlunda än vanlig körning , och dessa färdigheter ska läras innan du använder dem på snöig terräng . Instruktioner
1

Accelerera långsamt på den snöiga vägen . Bygg upp till en säker hastighet , och inte överskrider hastighetsgränsen . Som en tumregel , försök att köra med en hastighet 10 mph långsammare än skyltad gränsen . Du kommer att märka att fordonet gör en skumpande eller klickande ljud när dubbarna träffa trottoaren , och din bil kan klippa lite eller du kan känna en lätt vibration . Detta är normalt med dubbdäck .
2

Ansök dina bromsar sakta och stadigt , cirka 50 meter innan den planerade stopp-plats. Inte kom till ett abrupt slut även med dubbdäck eftersom du kan glida av vägen .
3

Vrid ratten något från sida till sida för att få dragkraft medan klättra branta backar . Detta kommer att göra det lättare för dubbdäck att greppa snön , särskilt om hjulspår har ristat med andra bilar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148497.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.