Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man lägger in en automatisk växellåda i Drive

En automatisk växellåda eliminerar manuell process för att byta växel med en kopplingspedal för att rymma de hastigheter eller villkor som du kör. I de flesta fordon med automatlåda överförings lägen Park (P), bakåt (R), neutral (N), Drive (D) och de låga växlarna effekt som används för att dra laster eller gå upp extrema lutningar. Automatlåda fordon är utrustade med skift väljare som styr överföringsmoder av en bil. Shift väljare kan monteras i golvet konsolen, instrumentbräda eller rattstången, eller som streck-monterade tryckknappar, beroende på bilen. Instruktioner
1

in i bilen på förarsidan, sätt på dig säkerhetsbältet och justera backspegeln och sidospeglar om det behövs. Du bör alltid utföra dessa säkerhetsåtgärder när du planerar att sätta ett fordon i Drive sändningsteknik.
2

Tryck bestämt på bromspedalen med höger fot och sätt in nyckeln i tändningslåset.

3

på startmotorn och starta motorn genom att vrida nyckeln medurs och sedan snabbt släppa den när motorn startar.
4

Med foten fortfarande på bromsen pedal, engagera växelväljaren genom att dra det mot dig och flytta den nedåt till "Drive"-läget om det är kolumnen monterad.
5

med konsolen eller instrumentbrädan monterad växelväljare, använd din rätt tumme att trycka på knappen låsskifte på växelväljaren och flytta den bakåt till "Drive"-läge. Släpp knappen låsskifte när du har bilen i enheten.
6

För tryckknapp skift väljare, tryck på "D" eller "Kör" knappen på instrumentbrädan.
7 < p> Släpp foten från bromspedalen och långsamt accelerera för att ställa bilen i rörelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149066.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.