Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder farthållaren på en Chevrolet Lumina

En praktisk tillval på Chevrolet Lumina är farthållaren. Denna enhet gör att ditt fordon för att upprätthålla en inställd hastighet utan att upprätthålla trycket på gaspedalen. Detta kan hjälpa till med trötthet på långa resor. Det kan också bidra till att förhindra din hastighet av misstag kryper upp över hastighetsgränsen. Använda farthållaren kan ta lite övning, men när du väl fått kläm på det, är det svårt att köra utan. Instruktioner
1

Accelerera fordonet tills du får önskad hastighet. Se till att du tryggt kan bibehålla önskad hastighet. Leta reda på farthållaren på /av-knapp i slutet av Blinkersomkopplaren till vänster om ratten. Flytta omkopplaren mot mitten "på" läge.
2

Leta kryssningen knappen kontrollen ligger vid änden av Blinkersomkopplaren. Tryck på knappen och släpp den sedan. Ta bort foten från gaspedalen. Iaktta din hastighetsmätare att säkerställa farthållaren har anlitat vid önskad hastighet.
3

Tryck på bromspedalen för att koppla ur farthållaren och bromsa in bilen som trafikmönster diktera. När det är säkert att återuppta önskad hastighet flytta på /av växlar till dess långt till höger "R /A"-läget och släpp. Farthållaren kommer åter engagera och återlämna fordonet till den tidigare valda hastigheten.
4

Tryck på gaspedalen för att öka din nuvarande hastighet till en högre önskad hastighet. Se till att du säkert kan hålla högre hastighet. Tryck på Set-knappen och släpp för att åsidosätta tidigare vald hastighet.
5

Tryck på gaspedalen för att tillfälligt öka farten i sådana fall som när du behöver skicka ett annat fordon. Ta bort foten från gaspedalen och bilen återgår till tidigare vald hastighet.
6

Flytta farthållaren på /av-knapp till dess långt kvar "off" läge för att stänga av farthållaren av. Detta kommer att radera minnet inställda hastigheten på farthållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147943.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.