Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Trailer Bogsering Säkerhet Tips

Om du drar en släpvagn, det finns viktiga säkerhetsanvisningar faktorer att beakta. Korrekt trailer installation, underhåll och hantering säker och smidig resa, så länge din utrustning är trafiksäkra. Observera också att den andra masscentrum du bär 10 eller 20 meter bakom orsaker påskynda, sakta ner och kurvtagning för att ta mer tid och kräver mer försiktighet. Laddar

För säker viktfördelning, lasta vagnen med tyngre saker i fronten. Sextio procent av lasten vikt bör vara i den främre halvan av trailern, detta sätt endast 10 procent av vikten placeras på fordonet dragkrok. Alla objekt i släpvagnen bör fastbunden. Skåp, garderob, badrum och förvaring dörrlås måste vara fungerande och säker. Låt aldrig passagerare åka i en RV när den bogseras. Bara ladda till de dragande vikt rekommendationer för din bil och släpvagn. Annars riskerar du att trailern instabil. Håll personliga saker du behöver ofta i bilen istället för släpvagnen så att du inte behöver packa upp last i det området. Använda böjliga påsar och lådor för att lagra objekt i trailern kan också spara föregående plats.
Setup
p Om du reser en längre sträcka, gå runt släpet och bogsera fordon. Inspektera skumt, ledningar och däck. Säkerhetswire och släp kabelnätskontakt bör finnas kvar. Muttern vid botten av hitch bollen måste vara snäv, och redskapskopplingen tappen och hårnål behöver hålla dragstången på. Däcktrycket bör kontrolleras var tredje eller så stannar. Du kan använda din handflata för att kontrollera däcken, bromstrumma och hjul-lagertemperaturerna. Ingen däck eller lagret bör vara betydligt varmare än en annan.
Batteri
p Om din släpvagn med elektriska bromsar, det förmodligen har ett 12-volts batteri och breakaway omkopplaren för att köra vagnen bryts i fallet med hitch kommer isär. Kontrollera ditt batteri regelbundet säkerställer detta felsäkra fungerar. Batterierna har vanligtvis laddas manuellt. Om du inte har 12-volts ledningar, kan du köra en diod (en elektrisk komponent som leder en ström) från broms-ljus-kretsen så att batteriet laddar något varje gång bromsarna trycks.

Hantering och köra
p Om du har möjlighet, kan övningsköra med släp bekanta dig med hur den hanterar och sätta dig till mods, särskilt om du inte är van att dra släpvagnar. Använda låg-range växlar i situationer som sjösättning kan ge dig mer makt och kontroll.

När på vägen, bör plötsliga rörelser undvikas och mer utrymme tillåts på rätvinkliga svängar. Detta beror på att släpets hjul är närmare insidan vrida väg än bilens. Signaler bör användas i god tid passerar. Undvik att passera på kullar, och hålla ett fordon och släp längd mellan dig och fordonet du följer för varje 10 mph du reser på. Ge dig själv mer distans för att göra stopp, kör i en lägre växel och pumpa bryta lätt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148847.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.