Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift jag på en 71 VW Van?

Volkswagen producerat flera varianter av skåpbilar 1971, inklusive station wagon, campmobile, skåpbil, pick-up och dubbel-hytt pick-up. Men de hade alla samma system för att byta växel när den är utrustad med en manuell växellåda. Köra en av dessa klassiska fordon kan vara mycket roligt - när du lär dig att byta växel. Saker du behöver
1971 Volkswagen skåpbil utrustad med en manuell växellåda
Flat, öppen yta där man kan utöva
Visa fler instruktioner
Hitta pedalerna, Växelspak och Gears

1

Lokalisera de tre pedalerna. Från vänster till höger är dessa kopplingen, bromsen och gaspedalen. Kopplingen är liten och fyrkantig, är bromsen större, och gasen är den största.
2

Leta växelspaken. Det är en lång, svart metallaxel kommer ut på golvet till höger om förarsätet.
3

Läs diagrammet på askkoppen (på instrumentbrädan direkt ovanför växelspaken) att bekanta dig med positionen för var och en av de fem växlarna. Om detta diagram har avklingat, vet att dreven är organiserade i ett H-format mönster. Första växeln är högst upp till vänster i H, är tvåan rakt ner från 1 längst ner till vänster, är tredje växeln längst upp till höger och fyran är rakt ner från tredje längst ned till höger. Backväxel lossnar mitten på vänster sida av "H", sedan ner bredvid tredje växeln. Växelspaken ska vara på första växeln, eftersom detta är den växel van bör lämnas in när den är parkerad.
4

Med bilen avstängd, lägg din högra fot på bromspedalen och med din vänster fot, trycker kopp hela vägen till golvet. Öva att flytta växelspaken i vardera av de fyra växlar framåt. Utrymmet mellan kugghjulen är din neutral växel. För att sätta van bakåt ska växelspaken i utrymmet mellan första och tredje växeln och tryck sedan nedåt på toppen av växelspaken som om du försöker pressa växelspaken ner genom golvet. Om överföringen är lite klibbig, kan detta behöva göras kraftfullt. När växelspaken har tryckts ned, flytta den till vänster, och sedan ned i linje intill tredje växeln. Med din högra fot på Addera Köra
5

bromspedalen, använd din vänstra fot för att återigen skjuta kopplingen hela vägen till golvet. Flytta växelspaken i neutralläge. Vrid om nyckeln och starta tändningen.
6

Flytta växelspaken till första växeln. Flytta din högra fot på gaspedalen. Långsamt släpper kopplingen och ger van lite gas samtidigt tills van går framåt. Om du låter kopplingen ut för fort, kommer van stanna och du måste gå tillbaka till steg 1 i avsnitt 2.
7

Med kopplingen ut helt, ger van mer gas tills du flyttar vid ungefär 10 mph.
8

Låt foten från gasen kort, trycker kopplingen snabbt till golvet och flytta växelspaken i andra växeln. Långsamt släpper upp kopplingen medan återigen långsamt trycka ned gaspedalen
9

Använd ettans växel när man kör på från 0 till 15 mph,. Tvåans växel för 10 till 25 mph, tredje växeln för 15 till 45 mph och fjärde växeln för 30-68 mph. Vid retardation, växla ned i en lämplig växel för din hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148673.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.