Hur man byter dragkroken på en båttrailer

Det skumt på en släpvagn bör inspekteras för säkerheten varje gång släpvagnen bogseras. Ett viktigt tips är att ha en extra släpvagn bollen rätt storlek och låsa fast den ordentligt på dragkroken. Inspektera skumt mekanismen runt bollen för rätt passform. Även inspektera skumt och svetsar för sprickor eller deformering. Reparera eventuella fel som upptäcks omedelbart eller byt skumt. Var noga med att ersätta skumt med en lämplig ersättare som använder samma storlek bollen. Den rekommenderade bollstorlek är stämplat på skumt. Saker du behöver
Klart visir
Dammask
Welder
4-tums kvarn
Hammer
Mejsel
Clamp
Wrench in
Paint Maker
Chalk
hjulblock
Spray primer
Visa fler instruktioner
1

Blockera hjulen på både fram-och baksidan av vagnen när den är parkerad på en plan yta för att förhindra rörelse.
2

Inspektera dragkrok för den metod som används för att fästa den på släpvagnen tungan. Några missöden bult till tungan med två långa bultar som går igenom skumt och ram. Andra missöden är svetsade till släpet tungan. Vissa tillverkar rekommenderar skumt bultas och svetsas till släpet tungan för extra säkerhet. Addera 3

Skruva ur de två långa bultar som går igenom skumt med två skiftnycklar fält i slutet. Om ingen svets hittas, ta bort bultarna och använda en hammare för att slå det skumt utanför trailern tungan. Om dragkroken är fastsvetsad på tungan, markera alla synliga svetsar med en färg markör eller krita.
4

Slipa alla markerade svetsar med kanten av grind sten med en 4-tums kvarn. Slipstenen bör skära en grove i centrum av den svetsade vulsten tills stålet av tungan är synlig. Mal inte in i metallen av tungan.
5

Hugg en klyfta mellan dragkrok och släpet tungan vid kanten av en svets. Fortsätt att hamra mejseln längs svetslinjen tills all svetsen bryts loss från släpet tungan och ta bort skumt.
6

Slipa ytan på släpvagnen tungan ren för att ta bort den återstående svetsen med användning av platta sidan eller sidan av grind sten. Om bulta fast skumt på med några svetsar, spraya ren metall med auto primer. Låt primern torka och upptäcka nya skumt över släpet tungan och sätt tillbaka bultarna och muttrarna. Om skumt svetsas på, klämma skumt över släpet tungan. Häftsvets den nya hitch på flera ställen längs hitch kant.
7

Ta bort klämman från redskapskopplingen och svetsa hela omkretsen av den nya hitch till släpet tungan med hjälp av 2-tums pärlor. Efter svetsning en 2-tums pärla, låt metallen svalna. Medan metallen är kylning på en sida av lås, svetsa en 2-tums vulst på den andra sidan av problem. Fortsätt att svetsa i 2-tums kulor tills dragkroken är helt svetsad på plats.
8

Spray primer över nya skumt efter svetsen tillräckligt svalnat Addera

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118049.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.