Typer av elektriska Trailer Connectors

Trailers är mycket enkla maskiner, men den mest komplexa delen av dem är förmodligen den elektriska kontakten, vilket gör att signalljus till trailern att arbeta i samförstånd med fordon som är bogsering det. Många olika typer av kontaktdon är i bruk i dag. De definieras främst av antalet stift som de har. Vanligtvis, släpvagn kontakter kommer med fyra till sju stift. Vanligtvis fler stiften en kontakt har, desto mer funktioner som kontakten kan underlätta. Det är en bra idé att förstå de olika typer av kontakter innan du köper en släpvagn. Uttag och kontakter

elektriska kontaktdon kan delas upp i två breda kategorier, stickproppar och uttag. Pluggar har öppningar för stiften på dem, men inte innehåller själva stiften. Uttagen innehåller stiften, och de är oftast monterade på trailern själv.
Fyrvägs Connectors

Four-pin-kontakter, även kallade fyra-vägs kontakter, möjliggöra för de mest grundläggande funktionerna i en trailer, som varselljus, blinkers och bromsljus. Ett stift är för varje funktion, medan ett annat stift fungerar som en grund. Dessa kontakter kan komma i flera olika konfigurationer, inklusive platta och runda kontaktdon. Fyra-vägs runda kontakter är den vanligaste typen av trailer kontakter.
Fem vägskopplingar

Fem sätt kontakter ger elektriska anslutningar för varje mest grundläggande belysning funktioner på släpvagn, ett stift för en jord, och en annan som kan underlätta en annan funktion. Vanligtvis är denna andra stift som används för en funktion som överspänningsskydd bromsar eller hydrauliska bromsar. Dessa kontakter kommer med en extra kabel som tappas i bilens backup lampor så att släpvagnens bromsar kommer att kopplas bort när fordonet tas i omvänd. Dessa kontaktdon också kommer i platta och runda konfigurationer.
Six-vägskopplingar

Sex-vägs kontakter ger för grundläggande drift, bromsning och blinkers, plus två mer funktioner. Vanligtvis dessa funktioner är elektriska bromsar och en 12-volts "heta" bly. Dessa kommer i två utföranden, platt och rund. Den sex-vägen runda kontakter är vanligt förekommande på hästtransporter, och de sex-vägs fyrkantiga kontakter är vanligt förekommande på campare.

Seven-
Seven-vägskopplingar vägskopplingar ger de tre grundläggande funktioner av släpets lampor, elektriska bromsar, en 12-volts "heta" bly och en annan som brukar användas för backup lampor. Sju-vägs elektriska kontaktdon brukar komma i två huvudtyper, en med flatstift och en annan med runda stift. De flata stift brukar kallas blad. De runda stift är sällsynta. De flesta husvagnar har en sju-vägs kontakter med flatstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117854.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.