Hur Wire en taklampa i en Camper Top till en 2005 F150

En husbil topp, i vardagligt tal kallas en mössa, är ett mycket vanligt tillägg till Ford F150 pickup. Den husbil top används av många ägare av säkerhetsskäl, och för att hålla varor i sängen från exponering för väder och vind. Belysning inuti husbil toppen är en distinkt tillgång, och en kupol ljuset i mitten eller mot hytten änden av husbil toppen är den vanliga lösningen. Takbelysning kan anskaffas på bildelar butiker och i auto gångarna i lager hem förbättring. Inkoppling kupolen ljus till en permanent försörjning av 12 V-kan göras på ett antal sätt. Saker du behöver och White tråd
svart tråd
kabelskarvar
förpackningslicens isolering kit
avbitare
sidavbitare
pressverktyg
buntband

Visa fler instruktioner
1

Test fodret från bogsera kontakten sju-polig, 12-volt, positiv tråd som är avsedd som hjälp-till en släpvagnens. Denna linje bör stängas, varm och bara leva när tändningen är på, men många förare har detta ändrats. Använd din voltmeter för att avgöra om en tidigare ägare har haft denna förändring görs till din lastbil.
2

Look för fabriken anslutning under sängen hägrade för montering av dragkrok paketet, om du gör inte ha en bogsera paket monterad. Använd din voltmeter för att avgöra om den extra foder har modifierats för att vara ett fungerade varm.
3

hittar du reservdelarna grön tråd i vävstolen till Center Hög monterat bromsljus (CHMSL) . På 2005 års modell F150, denna tråd lämnar vävstolen och återvändsgränder bredvid rambalk under förardörren. Använd din voltmeter att bekräfta denna tråd är en permanent levande.
4

Ta ett direkt flöde från huvudterminalen på elcentralen, eller den positiva polen på batteriet. Detta alternativ kommer att undvika eventuella garantiärenden orsakade av förgrening i de OEM Ford ledningar vävstolar.
5

Använd vit tråd dimensionerad för strömstyrkan efterfrågan på din takbelysning för 12-volt. Installera en inline säkring för att skydda kretsen, dess storlek bestäms av strömstyrka din takbelysning. Också installera ett inline koppla för att underlätta avlägsnandet av husbil topp. Gör dessa anläggningar oavsett var den 12-volts levande anskaffas. Anslut levande till husbil top takbelysning enligt tillverkarens anvisningar.
6

Kör en negativ svart-färgade kabeln från ljuset till en ren jordanslutning om din husbil topp är tillverkad av icke ledande material, och om takbelysning inte är ansluten till en metall hoop som gör ett stabilt underlag att flaket. Använd plast buntband för att säkra alla körningar av ny tråd så att de inte skapar snubbelrisk och kan inte kontakta varma eller rörliga delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118253.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.