Hur du justerar Electric släpvagnsbromsar

Om du bogserar en stor släpvagn, som en bil släpvagn, husbil eller en sluten nyttofordonstrailer, kommer du behöva ytterligare inbromsning i tillägg till din bogsera fordonets bromsar för att sakta ner och stanna säkert och effektivt. Din bogsera fordonets bromsar är bara inte tillräckligt för att få jobbet gjort, därför din släpvagn förmodligen har elektriska släpvagnsbromsar som aktiveras automatiskt när du trampar din bromspedalen. Bromsarna styrs av en elektronisk broms-modul installerad i ditt fordon. Eventuella broms justeringar som behövs för att din trailer görs med bromsen modulen. Instruktioner
1

Hitch din släpvagn till dragfordonet och anslut säkerhetskedjorna och den elektriska kontakten. Fyll på trailern som du skulle för en vanlig bogsering.
2

Tow trailern minst ¼ mil och göra några slutar att få bromsarna värmts upp innan några justeringar görs.

3

Accelerate gradvis till ca 25 miles per timme. Låt bort av gasen och kusten på en horisontell väg. Applicera släpets bromsar genom att föra spaken bromsen modulen till höger. Var medveten om att släpets bromsar ska bromsa hela riggen ner gradvis utan tag.
4

Justera känsligheten av bromsarna med hjälp av tumhjulet på bromsmodulen om släpets bromsar inte saktar hela riggen ner . Vrid tumhjulet i medurs riktning för att lägga till mer bromskraft.
5

Accelerera till 25 miles per timme och bromsa med bromspedalen. Justera ratten på bromsen modulen i moturs riktning om släpvagnen tag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117568.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.