Hur man avgör en bil Caravan släpvagnsvikt

Koppla ihop en husvagn ger din bil en hel del mer att styra när du kör. Dragfordonet styr vagnen med dess vikt. En bil eller annat bogsera fordon som väger för lite kan resultera i en husvagn drar bilen runt när det blåser eller svajande farligt. En släpvagn som är för tung kan även flytta runt på vägen så mycket att det drar bogsera fordonet av vägen. Safe bogsering betyder bestämma rätt släpvagnsvikt för dina fordon. Saker du behöver
Pencil Kalkylator Review och papper
Visa fler instruktioner
1

Hitta bogserlina vikt rating av dragfordonet. Detta är ofta tryckt på en tillverkares klistermärke på dörren sylt eller ibland anges i instruktionsboken. Du kan också kolla med tillverkaren eller en återförsäljare. Du vill hitta den Gross Rating Kombination Vikt. Detta är ofta förkortat GCWR.
2

Hitta vikten på den obelastade bilen. Detta bör också anges på dörren sylt eller i bruksanvisningen. Detta kallas Gross Vehicle Weight, förkortat totalvikt.
3

Justera totalvikt genom att lägga in vikten på alla passagerare och last du tänker ta. Till exempel, om du tar tre personer och dig själv på resan, bör du lägga vikten på dessa fyra personer och alla deras utrustning. Det mest exakta sättet att göra detta är att ladda upp bilen (utan släp) och få den vägde på en skala. Om det inte finns någon skala tillgängligt, kan du lägga upp vikten av varje enskild människa och vikten av bagaget och lägga till den i totalvikter för att få den totala justerade totalvikt.
4

Beräkna max trailern vikt genom att subtrahera totalvikter från GCWR (GCWR - Högsta tillåtna totalvikt = Max släpvagnsvikt). Detta ger dig den högsta vikten för släpvagnen dragfordonet kan hantera. Ha i åtanke att denna vikt är den totala vikten av den lastade vagnen. Om du planerar att bära en hel del redskap i trailern, se till att du faktor som i släpvagnsvikt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118068.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.