Hur Plumb en RV Vattentank

Eftersom vatten är avgörande för att människor och husdjur som använder ett fritidsfordon eller RV, är det lika viktigt att RV själv har en tillräckligt stor och fullt fungerande vattensystem. Rinnande vatten och en vattentoalett är avgörande för din njutning av din RV. Hjärtat i detta system är vattentanken, och korrekt vattentank VVS är avgörande. Övriga komponenter i rörsystemet innehålla en pump, ett filter eller filtreringssystem. Installera VVS till färskvattentank är ett enkelt projekt om korrekta förberedelser görs. Saker du behöver
5/8-tums slang betyget för drickbara vattenslangen
clips nära City vattenintag
Sötvatten fylla inlopp
12-volts vattenpump
"T" kontakt
Backventiler
Sluta peka
sax eller avbitare
skruvmejsel
Visa mer Instruktioner
1

Utkast ett vattensystem som omfattar alla utrustningen vatten måste tillföras. Inkludera både kök och badrum sänkor, toalett, bad och /eller dusch, varmvattenberedaren, båda inloppen vatten och linjen till avloppet. Räkna ut hur mycket vatten slang du behöver, och köpa därefter. Kontrollera tillverkarens litteratur för din vattentank och apparater, men typiskt tillbehören kommer alla att vara 5/8-tums. Om detta stämmer, köpa 5/8-tums slang betyget för dricksvatten. Köp tillräckliga slangklämmor för att slutföra projektet.
2

Montera ett tryck-rated inlopp för stadens vatten på utsidan av din RV enligt tillverkarens anvisningar. För bekväm hooking-up på campingplatser inloppet ska ligga mot den bakre delen av förarsidan, men inte direkt ovanför lastrummet avsatt för stranden strömkabeln eller gas tanklock. Kör en slang från insidan av kopplingen till ett läge nära till vattenpumpen.
3

Kapa slangen till önskad längd med hjälp av stora saxar eller avbitare, och använd din skruvmejsel för att dra åt slangklämman när den är installerad. För varje montering, lyft en slangklämma över änden av slangen fästas, tryck sedan på slangen över bröstvårtan av kopplingen eller maskinen. Nästa, skjut slangklämman tillbaka upp i slangen tills den ligger runt området av slangen som har bröstvårtan inuti den, och dra åt slangklämman tills företaget motstånd känns.
4

Montera en sötvatten Fyll inloppet till utsidan av din RV enligt tillverkarens anvisningar. För bekväm hooking-up på campingplatser i sötvatten fill inloppet ska riktas mot den bakre delen av förarsidan, men inte direkt ovanför lastrummet avsatt för stranden strömkabeln eller gas tanklock. Kör en slang från insidan av kopplingen till inloppet på toppen av tank.
5

Hitta din 12-volts vattenpump nära behållartanken. Anslut den till uttaget av tank med en backventil, i vardagligt tal kallas en enkelriktad ventil, i slangen mellan tanken och pumpen. Det är inte nödvändigt att installera backventilen om din pump har en inbyggd backventil.
6

Anslut slangen från pumpen till RV: s VVS-system. Strax efter pumpen, använd en "T"-anslutning till gren i tilloppsslangen från stadens vattenintaget. Installera en andra backventil i ledningen från stadens vattenintaget, såvida staden vattenintag har en inbyggd backventil.
7

Anslut en slang från luftröret vid botten av tanken till ett stopp kran på utsidan av RV. Denna slang och stopp Tryck kommer att möjliggöra fullständig tömning av vattensystemet för service eller vinterförvaring. Leta stoppet kranen på ett ställe där avloppsvatten kommer att orsaka minimala besvär.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118238.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.