Viktfördelning Hitch Instruktioner

Ingenting kastar av saldot på din rigg som en tung släpvagn tungan orsakar den bakre änden av din bogsera fordon sag. Detta tar bort vikt från bogsera fordonets styrning däck och lägger den till de bakre däck, vilket kan leda till att du förlorar kontrollen över hela riggen. En korrekt installation fördelar vikten Hitch löser detta problem genom att placera släpvagnen tunga vikten jämnt på alla fyra hörnen på din bogsera fordon, vilket skapar en mer balanserad och säkrare bogsering erfarenhet. Saker du behöver
vattenpass (tillval) katalog DRAGKROK, dimensionerad för din släpvagn kopplare
Momentnyckel
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel Måttband
Visa fler instruktioner
1

Park släpvagnen och dragfordonet på en plan, jämn yta såsom en stenlagd uppfart. Se till dragfordonet och släpvagnen är i linje med varandra, men inte kopplat ihop.
2

Nivå släpet med hjälp av tungan domkraft för att höja eller sänka enhetens framsida. Iaktta vagnens inbyggda nivåindikator för att säkerställa att fullständig planhet har uppnåtts. Mät från marken till toppen av insidan av dragkrok kopplingen. Gör en anteckning i denna mätning.
3

Installera rätt kulstorlek skumt för din trailer i monteringshålet på skaftet för vikten distribuera skumt. Dra åt låsmuttern på skumt bollen till vridmoment specifikationer DRAGKROK tillverkaren. Sätt den fyrkantiga änden av skaftet i din bogsera bilens dragkrok mottagare. Fäst skaftet med en låspinne (medföljer dragkrokssatsen).
4

Mät från marken till toppen av Hitch bollen. Flytta justerbara skaft upp eller ner efter behov för att få fram ett mått som är ungefär en tum högre än släpets koppling höjd mätning.
5

Mät höjden på varje hörn av din bogsera fordon på stötfångare och anteckna mätningarna. Sätt i de två fjäderspärrarna i sina behållare på skumt axeln och fäst dem med de medföljande sprintlåsen. Fäst en kedjelängd som medföljer dragkrokssatsen till änden hos varje fjäder bar med klämmorna tillhandahålls och nötter.
6

Tillbaka dragfordonet upp till släpvagnen så att kroken bollen är direkt under släpvagnen kopplaren. Dra släpet uttaget fullt. Fast de två snap-up konsoler till varje sida av släpvagnen tungan med den medföljande hårdvara. Placera fästena så att de är direkt under ändarna på bandstiftet. Håll kedjan upp till fästet - kedjan ska vara lod
7

Höj släpvagnen tungan med släpet uttaget.. Fortsätt veva på domkraften tills fordonets bakre del in något högre. Placera den tredje länken i varje kedja i hakarna på varje snap-up fästet. Placera snap-up fästet verktyg i den utskjutande tappen på fästet och lyft upp den tills den snäpper på plats. Upprepa för båda konsolerna. Dra in trailer jack helt.
8

Mät varje hörn av fordonet igen. Verifiera varje mätning har minskat lika. Höj trailern uttaget igen och flytta kedjelänkarna till nästa högsta eller näst lägsta länk om mätningarna har höjt eller sänkt ojämnt på framsidan eller baksidan av fordonet. Upprepa proceduren tills alla fyra hörnen på dragfordonet sänka lika.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117871.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.