Hur konvertera 220V till 120V för en Camper

När camping annat än på en campingplats kan du behöva koppla din husbil till en landanslutning, men finner ingen särskild 30-amp eluttag tillgängligt. Om parkering utanför ett vanligt hem, till exempel, kan det inte finnas någon 120-volts uttag större än 20 ampere, och en 20-amp brytare och service inte skulle stödja ens en liten husbil. Under sådana omständigheter, kan det bästa alternativet vara att omvandla en 220-volt uttag med en dubbel-polig brytare, till exempel tjänar en torktumlare eller spis, till en 120-volt utlopp med en enpolig brytare. Saker du behöver
Elektrisk verktygslåda
12-gauge tre-ledare (tillval) katalog 30-amp enpoliga brytare
30-amp 120-volts TT-30R uttag

Visa fler instruktioner
1

bort den befintliga 220-volts dubbel brytaren kretsen. Ta bort 220-volts uttag från andra änden av kretsen, och kassera den.
2

Inspektera existerande tråd. Det är tillåtet enligt koden för att återanvända kablarna endast om fyra-core (kallas ibland fyrledare) 220-volts tråd är ett post-1996 installation, med två varma färger, en svart och en röd, en vit tråd som används för neutral och en bar eller grön tråd som används för jord. Om så är fallet, är det tillåtet enligt NEC föreskrifter för att bevara en varm tråd och de neutrala och ledningar, och avbröt och isolera med tråd nötter båda ändarna av den fjärde, oanvända, tråd. Dock är 220-volts ledningar typiskt sex-mätare och något större än 10-gauge är osannolikt att passa in i terminalerna på din nya 120-volts uttag.
3

Använd den gamla tråden som en pull-through om du bestämmer dig för utbyte. Fäst ena änden av den gamla kabeln till ena änden av den nya tråden, dra den gamla tråden ut ur ledningen kommer automatiskt att installera den nya tråden i dess ställe. Använd 12-gauge tre-ledare tråd som ersättare.
4

passa din nya NEMA-utsedda TT-30R 30-amp, 120-volts uttag i slutet av körningen där sommarlägret är att vara inkopplad Följ alla instruktioner som levereras med utloppet om wire-color/terminal orientering och väggfäste.
5

Ersätt ena sidan av brytaren mottagaren tidigare ockuperat av dubbel-polig brytare med ett enpoliga 120-volts, 30-amp brytare. Täpp den andra sidan av brytaren mottagaren, eller använda den för att leverera ett annat helt osammanhängande krets.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118285.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.