Hur Wire en 12 Volt Camper

Många personer som använder campare för rekreation finner sig dragen till avlägsen camping bort från elnätet, ibland kallas boondocking. För att till fullo njuta av denna självständighet är det nödvändigt att ha ombord en heltäckande, fullt fungerande och väl skyddad 12 volts elsystem. Denna 12-volts installation kommer att omfatta särskilda försäljningsställen, vanligtvis av den runda typen finns i vanliga bilar och används för cigarr tändare, tillsammans med ljus och ett brett utbud av vitvaror. Vid utformningen av ett sådant system, eller planerar en uppgradering av ett redan existerande system ett antal primära överväganden måste lösas innan uppgifter kan genomtänkt. Instruktioner
1

Bestäm hur många tränare batterier kommer att krävas. Coachen Batteriet måste vara i djup cykel typ, vilket är mycket olika till batteriet som startar motorn. Så länge som tränare batteriet hålls laddat, kommer alla 12-volts apparater och tillbehör arbeta utan anslutning till landström. En bank av batterier kommer att pågå längre än ett enda batteri. För att öka kapaciteten amp timme, anslut ett batteri bank parallellt. För att öka spänningen kapacitet, anslut ett batteri bank i serie. Installera alltid en mästare Batterifrånskiljare.
2

Utkast ett kopplingsschema för alla kretsar och apparater som behövs för installationen för att möta alla dina behov. Likström (DC), så som de levereras av tränaren batteri har genom att tillåta ström att passera i en riktning genom en apparat. Den rinner från positiv till negativ och manövrerar apparaten när den passerar genom. Således alla kretsar måste börja med en smält anslutning till djupurladdningsbatteri, och avsluta med en anslutning till jord
3

Överväg att installera en monitor panel,. En användbar centraliserad knutpunkt för mätare och rattar som informerar användaren om batteriets laddning samt tillhörande Camper information såsom fullheten av propan och dylikt.
4

Beräkna vilken storlek omriktaren kommer att krävas. Din husbil kan ha som standard ett antal 120-volts apparater såsom en mikrovågsugn, en vattenkokare och en tv-baserade underhållningssystem. Du kanske har utrustat camper med 120-volts tillbehör som är vanliga i ett hem som en konservöppnare, en kaffebryggare eller en hårtork. I ett 12-volts sommarlägret dessa poster måste alla köras från en inverter, men det är inte en makt-ekonomisk användning av batteriets resurser.
5

planerar att installera en navelsträng för att ansluta husbil till landström. En landanslutning är ett värdefullt tillskott till den 12-volts ledningar. Utrusta sladden med en 30-amp TT-30P-kontakt (för bekväm anslutning till camping frånkoppling lådor) i ena änden, och en brytare panel på den andra. Den brytaren panelen ska ha en 30-amp mästare brytare och mindre brytare serverar kretsgrenar, ibland kallas sporrar. Som i ett vanligt hem, måste alla 120-volts uttag, som kan utsättas för vatten, såsom de i byssan och badrum samt alla yttre inredningar skyddas av jordfelsbrytare (PRCD) uttag.
6

Välj en konverterare som ska installeras nära brytaren panelen. A-omvandlare gör motsatsen till en växelriktare, omvandla 120-volts ström till 12-volt för att köra 12-volts apparater och kretsar såsom belysning, vattenpump, slide-out motorer och fläkten i ugnen (även om det drivs av propan), allt från en icke-batteri källa. Det är också en viktig del i 12 volts system eftersom det möjliggör automatisk laddning av tränare batteri när landström är ansluten.
7

Design en 12-volts säkring ombord för att fungera tillsammans med 120 -volts brytare panel. Ha alltid extra säkringar till hands. Det är vanligt att hitta både brytaren panelen och säkring ombord nära där landström navelsträngen in i husbilen.
8

Bestäm om ett solenergi system är ett lönsamt sätt att ladda tränare batteri . Ett system innefattar en solceller panel monterad på en panel upprätthållare kit, som ger ström till en laddningsregulator och sedan till batteriet. Även om verket en källa till fri energi, panelerna är ömtåliga, är installationen dyrt, och när parkerade husbilen måste vara orienterad så att den står i direkt solljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118168.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.