Så monterar du ett Scare Ljus till en RV

En skrämma ljus är en belysningsanordning monterade på det yttre av ett fritidsfordon, eller RV. Avsedd att slå på automatiskt och utstrålar mycket starkt ljus, använder den ett enda element, bajonettyp högeffekt, tung glödlampa kodad CEC1295. Skrämma lampor är monterade så högt upp på fordonet som möjligt så att de inte kan inaktiveras. En skrämma ljus är oftast runda, med en diameter på mellan sex och nio inches och en klar lins. Som är önskvärt med någon eftermarknad montering bör skrämma ljuset vara utanpåliggande - snarare än infälld - för att minimera risken för vatten läcker in i fordonet. Saker du behöver
Trappstege
tuschpenna penna
borrmaskin
Borrspetsar
Lödning kit
Skruvmejsel
Wire strippor
Spänning testmätare
Twin -core tråd och anslutningar
Shrink-wrap isolering
gummigenomföringarna
Fasteners
Inline säkring
Inline tvåvägs vippkontakten
plast buntband
Visa fler instruktioner
1

Bestäm en plats för skrämma ljus där dess på /av-sensorn inte skymmas av markiser, slide-outs och drop-verandor. Använd en godkänd trappstege med tillräcklig höjd för att komma till platsen. Använda en tuschpenna penna och mallen som ingick i förpackningen, märk ut var hålen för fästelement och tråd måste borras.
2

Borra hålen enligt tillverkarens anvisningar för bitstorleken , och montera en gummigenomföring i hålet tråden kommer att passera igenom. Vid borrning, alltid vara medveten om eventuella verktyg som kan köra genom den ihåliga väggen. Addera 3

Ta skrämma ljus lins och lampa. Fäst twin-ledaren går skrämma ljus. Det är nödvändigt att använda twin-core tråd eftersom många husvagnar är gjorda av icke-ledande material. Som med alla elektriska kopplingar, är en lödd och förpackade i krympplast anslutning mest önskvärda.
4

Använd din skruvmejsel för att avlägsna inredningen eller paneler som behövs för att köra skrämma ljusets tråd osynligt genom insidan av RV från dess plats till motorrummet.
5

Mata vajern genom genomföringen från utsidan till bilens interiör tills ingen lös tråd kvar och skrämma ljuset kan hållas fram till dess markerade platsen . Dubbelkolla montering packningen är exakt på plats, det är detta som skapar väder-tätning och skyddar RV från läckage kring fästorganen och hålet gjort för trådarna
6

Drive. fyra fästen rekommenderas av skrämma ljus tillverkare.
7

Kör tråden genom det inre av fordonet och mata den genom befintliga hål i skottet eller brandväggen i motorrummet. Använda ett befintligt hål undanröjer risken för oavsiktligt skada något gömd bakom skottet eller brandvägg vid borrning. Hålet bör också redan skyddas från slipning den nya tråden, så borde det finnas en gummigenomföring på plats. Om en gummigenomföring är inte på plats, installera ett.
8

Fäst ena sidan av twin-core kabel direkt till den positiva polen av chassit batteriet, limma det mot nöt-och-bult montering som håller batteriet klämbygel. Använd lämplig storlek kontakt för trådtjocklek, och kläm fast den på plats med hjälp av färgkodade pressning käftar din tråd strippor.
9

Hitta rätt storlek på inline säkringen inom sex inches av positiva batteripolen.
10

Kretsen ska vara klar att fästa jordkabeln till en del av metallchassi. Som en twin-core tråden löper hela vägen från skrämma ljus, är detta mycket lätt att göra. Det kommer att finnas en nästan obegränsad mängd av fästelement drivs in och genom sidorna av motorrummet, De fästen och komponenter. Ta en fästanordning som håller en komponent som hålls på plats med flera fästen, rent runt området, fastställa en lämplig storlek kontakten till kabeln, byt fästet så att den passerar genom anslutningen samt fästet och dra åt.

11

Installera en huvudströmbrytare vid en punkt längs loppet av kabeln så att den är tillgänglig men kan aldrig oavsiktligt avstängd. Skär en av de två kärnor, är det oviktigt vilken, och bifoga en inline tvåvägs vippströmbrytare enligt tillverkarens anvisningar.
12

Använd din voltmeter för att testa över de två polerna där glödlampan ska infogas. Följ tillverkarens instruktioner för att arbeta på ett 12-volts system. Avläsningen bör vara densamma som den mellan de två polerna på batteriet. Om det inte finns någon spänning, kontrollera att inline vippströmbrytare är i "On" läge.
13

Fäst tråden prydligt och säkert till RV: s struktur med hjälp av plast buntband. Återinför eventuella lister eller interiör paneler kan det ha varit nödvändigt att ta bort för att köra kabeln osynligt. Montera lampan i skrämma ljus, och passar dess linsen på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118130.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.