Hur dra om Trailer Lights

med tiden problem med ledningarna till lamporna på trailers blivit allt vanligare. Ledningar fånga på pinnar och kvistar eller skadas av stenar flyger bort däcken när fordonet bogseras, eller frågan kan helt enkelt vara gamla ledningar som har blivit spröda och sprickor eller brott. Oavsett anledning, ny ledning dras trailer lampor är inte svårt och kan lätt hanteras med genomsnittligt gör-det-själv med en minimal mängd av verktyg och tid. Saker du behöver
flerledare trailer avbitare
Wire
Trådskalare
16 gauge fordonsindustrin primära tråd
Solderless rumpa kontakter
Scotchlok kontakter
ringkabelsko
Gängpressande skruv
Borrmaskin med uttag för att passa självgängande Tänger skruv
eltejp
Nylon buntband
Visa fler instruktioner
1

Separera den vita kabeln från de andra trådarna i den nya multi-ledare släpvagnskablage kabel. Kör resten av kabeln ner på insidan av förarens sida av släpvagnens ram. Den vita kabeln går inte längden på släpet och kommer att användas senare i ledning dras jobbet.
2

Klipp trådarna av belysningen på släpet vilket innebär att ungefär en sex tum fläta för varje tråd. Skala bort 1/4 tum av isoleringen från änden av alla dessa flätor.
3

Strip 1/4 tum av isoleringen från änden av den bruna kabeln i flerledarkabel och skarv till den bruna ledningen av bakljusen och eventuella sidomarkeringsljus. Anslut till bakljusen med lödfritt rumpa kontakter, och till sidomarkeringsljus med Scotchlok kontakter. Kör en bit av 16 gauge brun primära tråd över trailern för att ansluta till positionsljus på passagerarsidan av trailern. Säkra denna tråd till en släpvagn ram tvärbalk med nylon buntband.
4

Strip 1/4 tum av isoleringen från den gula sladden i flerledarkabel (kan vara röd i vissa multi-ledare trailer kablar) och ansluta till den röda kabeln från förarsidan bakljus med en butt-kontakt.
5

Förläng gröna kabeln från multi-ledarkabel till bakljus på passagerarsidan av släpvagnen. Ta bort 1/4 tum av isoleringen från änden av kabeln och anslut till den röda kabeln från bakljus med en butt-kontakt.
6

Koppla den blå kabeln från multi-ledaren släpvagnskabeln till en tråd av varje elektrisk broms om släpvagnen är utrustad med dem. Den andra ledning från varje släpvagn broms kopplas ihop med släpet ramen. Detta är en bra tid att rengöra dessa anslutningar och ta bort rost från kontaktpunkterna.
7

Flytta tillbaka till släpet kopplingen. Kör den vita ledningen inuti ramen till en punkt där det kan enkelt fästas till ramen. Klipp av tråden av vid denna tidpunkt. Strip 1/4 tum av kabelns isolering. Använda lödfri terminalen pressverktyg bifoga en ring terminal till slutet av den vita kabeln och fäst i ramen med en självgängande skruv.
8

Anslut en ny plug trailer kontakten till nya ledningar med lödfritt rumpa kontakter. Anslut som färgade trådar från pluggen och flerledarkabel.
9

Anslut till dragfordonet och testa ljusen funktion.
10

Wrap alla anslutningar med eltejp för att hålla fukt ute och förhindrar korrosion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117446.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.