Hur man installerar en Ford F-150 RV Kontroll Trailer Ljus

Ford F-150 pickup säljs med ett förinstallerat släpfordonsbroms kontroll och både fyra-och sju-stifts missöden. För kontroll av släpvagn ljus enbart endast den platta fyra stift hitch används, medan den runda sju stift hake används för styrning trailer lampor, bromsar och den 12-volts varm leverans till släpvagnen. I fall där det fyra stift trailer ljusstyrning måste installeras på grund av skador på krok eller sele, måste en branschstandard arrangemang av ledningar följas för att säkerställa korrekt drift av släpvagnens lampor. Jobbet är rättfram och enkel. Saker du behöver
Four-ledarkabel (tillval) katalog fyrstifts Hitch
mattkniv
Lödning kit
Shrink-wrap isolering kit
plast buntband

Visa mer instruktioner
1

Leta selen som levererar ström till fyra stift skumt. Den går typiskt från under förardörren, där den är fäst på utsidan av ramen järnväg, på förarsidan av pickup säng och över den bakre delen till ett centralt läge nära den dragkulan.
2

Dra ut tråden tillräckligt för att nå platsen för dragkulan om den har skadats. Köp en fyra-ledarkabel från en automatisk leverans butik och använda en mattkniv för att trimma bort två inches av den yttre hylsan från båda ändar, var försiktig så att du inte skadar den färgkodade isoleringen kring varje enskild ledare inom. Använd din tråd strippor att skala bort en centimeter av färgkodade isolering från alla fyra interna ledningar, sedan vrida dem individuellt i fyra separata, rep-liknande flätor. Upprepa processen med slutet av den förinstallerade kabeln om det behövs.
3

Matcha de färgkodade trådar tillsammans, brun till brun, vit till vit, gul till gul och grön till grön. Löd fogarna och isolera varje gå för sig med en shrink-wrap isolering kit enligt tillverkarens anvisningar.
4

Montera fyra stift skumt med förinstallerade eller förlängda tråd så att den sträcker sig fyra inches från fästet håller dragkulan. De fyra stift skumt att ha getts i två delar, en manlig och en kvinnlig hälften. Se till att du passar för F-150 att hälften som kommer att passa ihop med kontakten på din RV släpvagn, typiskt kvinnliga halvan ska monteras till lastbilen, men kontrollera alltid. Båda halvorna ska ha försetts med en längd av fyra ledare färgkodade tråd förmonterad.
5

Trim, band, löda och isolera den platta fyra stift skumt till slutet av den förinstallerade eller förlängd wire.
6

använda plast buntband håller fast det nya släpvagnskablage ljusstyrning och hitch till undersidan av F-150 så att den inte kommer i kontakt med varma eller rörliga ytor.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117379.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.