Min RV batterier kommer inte Recharge

Fritids fordon (husvagnar) vanligtvis har två inbyggda batterier, ett chassi batteri för att försörja startmotorn, lampor, tändning (SLI) systemet och en coach batteri för att leverera "hus"-kretsar. När båda batterierna inte laddas sannolikheten är att strömförsörjningen är defekt, snarare än att båda batterierna tillfällighet misslyckats samtidigt. Strömförsörjningen till bilbatterier från en motor som genereras av generatorn, så du måste kontrollera den och dess komponenter för att avgöra varför båda batterierna inte laddas. Saker du behöver
Batteriladdare
Spänningsprovare
Visa fler instruktioner
1

ladda urladdade batterier med en laddare. Jump-start av en motor och lämnar generatorn att ladda upp ett tomt batteri kan bidra till för tidigt generator misslyckande.
2

Kontrollera att generatorn inte kan skramlade eller förflyttas på något sätt. Lösa fästen eller lösa bultar till fästena gör att generatorn att vibrera och kan bidra till för tidigt bortfall.
3

Inspektera den automatiska remspännaren. Om den är låst på grund av korrosion det kommer inte fungera korrekt. Den Serpentine belt driver generatorn kommer alltså inte att ha rätt spänning och generatorn kommer inte att fungera med maximal effektivitet. Om remspännarens fäste är löst, kommer den att flytta runt under belastning och även detta kan bidra till för tidigt generator misslyckande.
4

Inspektera generator-batteri vävstol, särskilt terminaler, för ljud-anslutningar. Gör detta med motorn avstängd. Dåliga anslutningar orsakad av korrosion eller lösa terminaler på både de positiva och de negativa sidorna av en krets ökar motståndet mot strömmen, tvingar generatorn att arbeta hårdare för att behålla batteriernas laddning. Detta kan stoppa batterier från uppladdning och bidra till tidig generator misslyckande.
5

Kontrollera att serpentin bälte som är avsett att vända generatorn är i god ordning. Gör detta med motorn avstängd. Bandet kommer att köras från en remskiva på vevaxeln till en remskiva på generatorn. Om serpentin bandet glider eller går sönder, kan generatorn fungerar inte optimalt. Du bör kunna flytta den inte mer än en halv tum från sitt viloläge, centrerat läge vid stillastående. Det bör inte finnas några sprickor eller tecken på slitage.
6

Anslut ledningarna i din spänningsprovare till batteriet med motorn avstängd. Anslut den röda proben i mätaren till den positiva batteripolen och den svarta proben av mätaren till den negativa batteripolen. Se till att anslutningen görs är fast, och att ytorna är alla rena. Ställ in mätaren enligt tillverkarens anvisningar för provning av ett 12-volts system. Mätaren skall ge en läsning av 12,5 till 12,8 volt.
7

Starta motorn och kör den på tomgång med inga lampor, fläktar eller underhållning system skapar en konstgjord dränering. Använd din voltmeter för att testa över batteripolerna. Avläsningen bör vara ca 2 volt större än spänningen av den vilande batteriet då motorn var avstängd. Om avläsningen är lägre än 14 volt, är generatorn eller spänningsregulatorn uppfyller inte behoven för batteriet. Om behandlingen är lägre än de 12,5 till 12,8 volt det uppmätta avstängd, är motorn igång endast genom att tömma batteriet och inte från kraften som genereras av generatorn. Återigen, är generatorn eller spänningsregulatorn inte uppfyller behoven av batteriet.
8

Titta på Serpentine belt rör sig genom remskivorna på generatorn, vevaxeln och den automatiska spännaren. Om man hoppar, hoppa, eller om någon del av systemet verkar vara ur läge, kommer generatorn inte att kunna fungera korrekt. Detta kommer att kräva serpentin bälte service eller utbyte.
9

Lyssna på ljudet från generatorn när motorn går på tomgång. Om ett surrande ljud hörs, kan en intern lagret har misslyckats. Detta kommer att kräva generatorn ersättare.
10

Ta generatorn till en auto-delar butik med en bänk generator testare för att bekräfta att generatorn har misslyckats. Gör detta innan du köper en ersättare generator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118092.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.