Hur Wire en Switch Swamp Cooler

Kabeldragning ett fönster-eller väggmonterade träsk kylare är oftast så enkelt som att koppla kylaren till ett eluttag och slår på den. Normalt finns det ingen tung kraftförsörjning som ska köras eller termostat anslutningar som skall göras, som krävs av luftkonditioneringssystem. Men vissa träsk kylare ligger på takmonterade plattformar, och dessa kräver installation av en multi-ledarkabel mellan kylaren och en omkopplare placerad bekvämt i hemmet. Kabeldragning växeln är ett enkelt och okomplicerat projekt. Saker du behöver
Elektrisk Toolkit Review flerledarkabel
Swamp kylare sex-läges omkopplare
120-volt
Visa fler instruktioner
1 < p> Bestäm vilken storlek flerledarkabel du behöver genom att kontrollera om träsket svalare motor är eller enkel-eller dubbel-hastighet. Den enhastighetsmotor kommer att kräva fyra-ledarkabel att fungera, och den dubbla hastighetsmotor kräver fem-ledarkabel. Köp tillräcklig kabeln som löper behöver inte sträckas tätt genom taket ogiltigt eller krympt runt hörn.
2

Route en 12-gauge 120-volts varmtråd, vanligen färgkodade svart eller rött, till placering av omkopplaren (det finns normalt inget behov av en mark-eller nolledaren till omkopplaren). På baksidan av omkopplaren har fyra terminaler, vanligtvis märkt "L1", "1", "2" och "C." Anslut den 120-volts varmtråd till terminalen märkt "L1".
3

Följ instruktionerna från både träsket svalare och tillverkare switch för att ansluta de enskilda trådarna i den multi-ledaren kabel till lämpliga omkopplare terminaler. Typiskt en röd tråd driver motorns låga varvtal och ansluts till plint "1," en svart tråd driver motorns höga varvtal och ansluts till plint "C" och en orange tråd driver pumpen och ansluts till plint "2."
4

Använd kabelklämmor eller plast zip att behålla flera ledare tråd där det inte kommer att presentera en snubbelrisk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117427.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.