Skillnader i Marintoalett Packningar

I marinmotorer --- fyra slag eller tvåtaktare --- huvudet packningar tjänar exakt samma funktion som i icke-marina huvudet packningar, såsom huvud bilmotor packningar. Även om det finns skillnader mellan marina och icke-marina huvudet packningar. De primära frågor som är avgörande dessa skillnader är miljön hos en marin motor, metoden för kylning av motorn och källan av kylmediet. Vad är funktionen av en topplockspackning?

En förbränningsmotor, är funktionen av topplockspackning densamma. Det förseglar huvudet eller "övre ände" hos motorn för blocket eller "bottenände" för motorns. Där huvudet kompisar, de metallytor slipat platt, men även med exakt bearbetning, det finns brister i ytorna. Och det är en mekanisk koppling, fäst med bultar och muttrar, det är inte en solid bit metall, men det måste fungera som om den vore fast --- innehåller all den kraft som utövas av förbränning. I själva verket borde denna tätning mellan huvudet och blockera misslyckas, kan det orsaka katastrofala skador på motorn. Addera Vad orsakar en topplockspackning att misslyckas?

Den vanligaste orsaken till misslyckande är överhettad. Eventuella fel i kylsystemet kan orsaka överhettning, vilket leder till en utvidgning av metalldelar och topplockspackning misslyckande. En annan vanlig orsak är detonation eller "pre-detonation" där förbränningen i cylindrarna som händer innan det är tänkt att, skapar enorma påfrestning på motorn.
Topplockspackning Sammansättning

Medan funktionen är alltid densamma --- att fylla maskinen ojämnheter och ger en stark försegling --- det finns en mängd olika material och mönster av huvudet packningar. En lång lista av syntetiska och naturliga material, såsom gummi har använts. Ren metall, såsom en kopparplåt, stansas till formen av sammanfogningen ytarean, har använts. Moderna huvudet packningar är oftare en kombination av syntetiskt material med en metallkärna --- ofta med förbättrade metallringar som kantar cylindern tätningen.
Marine Packningar

Marine motorer används ofta vad som kallas en "öppen" kylsystemet. Istället för att använda vatten eller kylmedel från ett slutet ombord reservoar som en radiator, drar ett öppet system från vattnet där båten är i drift. Medan kylvätska eller destillerat vatten är inte korrosivt på inre delar, vatten som används i öppna marina kylapplikationer förmodligen är. Saltvatten är speciellt frätande. Även om det är "friskt vatten", kan den innehålla mineraler, organiskt material eller föroreningar som orsakar rost eller korrosion. Även marina packningar kan använda en del av samma syntetiska eller sammansättning packningsmaterial som bilar och olika anti-rost och anti-korrosiva beläggningar, är den främsta skillnaden i den använda metallen. Både basmetall och tätningsringar för cylindrarna är gjorda av metaller mycket motståndskraftig mot rost och korrosion, främst brons och rostfritt stål i stället för koppar och stål som används i auto applikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118380.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.