Jämförelse av Vinschar

En vinsch är en anordning som används för dragande eller lyft drivs för hand eller en motor, och består av en kedja eller lina ansluten till det objekt som behöver flyttas. De tre typerna av vinschar är elektriska, mekaniska och en hybrid av de två. Elektrisk

En elektrisk vinsch drivs av fordonets batteri. Det är möjligt att driva vinschen genom en split-laddning system med ett djupt cykel batteri oberoende av fordonets original batteri. En elektrisk vinsch med denna inställning är bra därför att det inte stör strömmen till motorn, ljus eller radio.
Mekanisk

De tre typerna av mekaniska vinschar är trumman vinsch, capstanvinsch och handdrivna, vajer vinsch. Trumman vinsch behöver ström från en löpande fordonets motor genom växellådan och är ansluten till vinschen via en axel. Motorn måste vara igång under hela denna process. En capstanvinsch blir också den ström direkt från motorn via en klokoppling ansluten till en vevaxel remskiva. En vajer vinsch är handdriven och är den långsammaste, men kanske den mest kraftfulla vinsch. Den drivs av en vajer upprepade gånger fångats och släpptes av en serie klämmor och inte beroende på fordonets batteri eller motor.
Hybrid

Hybrid vinschar är sällsynta och kan ofta byggas av vem som helst med tillgång till en skroten och lite pengar. De kombinerar de mest positiva delarna av både elektriska och mekaniska vinschar och består av en vanlig vinsch med en hydraulmotor, adapteraxeln, och ett fäste och pump för servostyrning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118157.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.