Specifikationer för Honda ATC125

Honda introducerade terränggående fordon till världen år 1970 i form av en trehjulig motorcykel-baserade fordon som kunde färdas många olika off-road hinder. Den ATC125 var en av de sista Honda trehjulingar eftersom alla tillverkare i USA var tvungna att sluta sälja dem på grund av en hög olycksfrekvens. Detta banade väg för fyrhjulsdrivna ATV utveckling på Honda, som fortfarande tillverkas och med 2010. Standardutrustning

Honda ATC125 hade en elektrisk startmotor som standardutrustning. Standarden fyrväxlad växellåda hade en dual-range kapacitet och automatisk koppling. Lågt utbud som mer dragkraft, medan hög räckvidd tillåts en högre toppfart. För att växla, släppte man bara på gasen först eftersom det inte fanns någon kopplingshandtaget. Tändsystemet var elektroniskt, göra en konventionell tune-up onödigt. Kedjan slutväxeln hade en automatisk justering som standard. Bromsar fanns på fram-och bakhjulen. En 12-volt elsystem var standard. Plasten fendrar hade inbyggd stänkskydd.
Motor och mekaniska

124cc, encylindrig fyrtaktsmotor hade en överliggande kamaxel. Cylinderloppet var 55 mm, medan vevaxeln stroke var 52,2 mm. En 20-mm kolv-ventil förgasare levererade bränslet. Slutväxel var med ett förseglat "O" ring kedja. Kabel-kontrollerade spakar på styret och en fotpedal på höger sida aktiveras de främre och bakre trumbromsar. En växelspaken nära vänster fotpedal drev fyrväxlad växellåda.
Yttermått

totallängd ATC125 var 65,9 inches, bredd 38,6 inches och höjden var 37,4 inches. Markfrigången var 4,5 inches. Hjulbasen var 42,3 inches. Sitthöjd var 25.4 inches från marken. Den torrvikt, eller vikten utan verktygslåda, var gas eller olja 277.8 pounds. Bränsletanken kunde hålla två liter, inklusive en 2/10-gallon reserv.
Tillvalsutrustning

En valfri kylare rack skulle kunna monteras på baksidan av ATV att dra en mat och dryck svalare. En vattenavstötande textil omslaget var tillgänglig som ett alternativ för att hålla elementen från skada ATV. Eftersom däcktrycket var avgörande för korrekt prestanda, var ett ringtryckmätaren också tillgängliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117869.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.