Felsökning Din Polaris 800EFI Quad

Den 800 EFI är en stor och kraftfull sport-utility quad tillverkas av Polaris och väl emot av granskare, med 2009 års modell vinna ATV of the Year Award från professionell översyn webbplats ATV Rider. Modellen har en imponerande 800 cc och kan nå höga hastigheter och hög funktionalitet. Polaris tillverkar fortfarande nya modeller från och med 2011. För ägarna upplever tekniska eller motorproblem inkluderar Polaris felsökning rådgivning i sin bruksanvisning att vägleda ägare genom smärre reparationer. Saker du behöver
Premium 60/40 frostskydd /kylarvätska
12,8 volts batteri
Wrench
Blyfri bensin
tändstiftsnyckel
RC7YC tändstift
Visa mer Instruktioner
motorn blir överhettad
1

Kontrollera kylvätskan nivåerna Om motorn blir överhettad. Återhämtningen flaska som rymmer kylvätska ligger på vänster sida av Sportsman 800 EFI nära framdäcket. Fyll på en kylvätska blandningen så att nivåerna ligger mellan de minimala och maximala märken på sidan av flaskan. Polaris rekommenderar premium 60/40 blandning av frostskyddsmedel och kylvätska eller en 50/50 blandning av högkvalitativt aluminium kompatibel frostskyddsmedel och destillerat vatten.
2

Kontrollera kylvätskan i kylaren själv om återhämtningen flaskan har körts helt torr eller om motorn fortsätter att överhettas. Radiatorn är placerad på framsidan av Sportsman 800 EFI under första racket. Ta trycklocket att kontrollera kylvätska nivåer. Om de är under kylaren påfyllningsröret, refill till denna nivå och installera trycklocket.
3

Ta bort eventuellt skräp som kan ha fastnat på kylaren skärmen, ovanför radiatorn. Om skräp förekommer, dra försiktigt av skärmen och ta bort skräp. Skärmen kan sköljas med rent vatten för alla grime som har samlats in. Sätt tillbaka kylaren skärmen.
4

Starta motorn. Om motorn fortsätter att överhettas, tar Sportsman 800 till en certifierad Polaris återförsäljare för reparationer.
Motorn inte Vänd
5

startmotorn och lyssna till motorn. Kontrollera batteriet om motorn inte kommer att vända.
6

Ta bort batteriet innan inspektionen. Börja med att koppla bort batteriet hold-down bandet och ta bort batteriluckan. Koppla den svarta kabeln först, sedan den röda kabeln. Lyft försiktigt ut batteriet ur ATV, med försiktighet att inte tippa batteriet i sidled.
7

Kontrollera batteriets anslutningar. Om de är smutsiga, torka rent med en torr trasa. Dra åt med en skiftnyckel om batteriet är lösa.
8

Ladda batteriet till 12,8 volt, vid behov, med hjälp av en extern, separat-driven batteriladdare.
9

Byt ut batteriet om det är skadat.
10

tillbaka batteriet, var noga med att koppla den röda (positiva) kabeln först och den svarta (negativa) kabel sekund. Säkert rem batteriet nedåt med hold-down bandet.
11

startmotorn igen. Om motorn fortfarande inte går att slå över, ta quad till butiken.
Motorn stannar eller misständer eller startar inte
12

Kontrollera bränsle nivåer först . Om bränsletanken är tom, fyll på med blyfri bensin. Vrid cykeln nyckeln till läge "ON" tre gånger för fem sekunder varje gång, sedan starta om motorn.
13

Inspektera kvaliteten på bensin i tanken om det finns tillräckligt med bränsle nivåer. Ta Sportsman 800 till en Polaris-återförsäljare för att få tanken dräneras om bränslet verkar vattniga eller klibbigt, eftersom detta är ett tecken på kontamination eller staleness. Fyll på med nytt bränsle och starta motorn.
14

Avlägsna och ladda batteriet om den är oladdad, som beskrivs ovan.
15

bort locken tändstiftet och pluggar med en tändstiftsnyckel.
16

Inspektera skicket på tändstiften. Om de verkar bränd eller sprucken med RC7YC pluggar som rekommenderas av Polaris.
17

Ställ in tändstiftets elektrodavstånd på exakt 0.035 inches och installera om tändstift med tändstiftsnyckel.

18

Använd den elektriska startmotorn. Om motorn fortfarande inte startar, ta Sportsman till verkstad för kontroll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117378.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.