Hur Hitch en 5th Wheel Trailer

påhängningshöjder trailers har många fördelar jämfört med vanliga resor släpvagnar. Med lasten balanseras i sängen av lastbilen, de är mer stabila och inte omfattas av inflytande av regelbundna släp, och med praktiken de är lättare att manövrera. Påhängningshöjder släp kräver en speciell hake installerad i sängen av pickup. Ansluta ett femte hjul släp till sin bogsera fordon är inte en svår uppgift, men noggrann uppmärksamhet på detaljer är avgörande för en säker och trygg hook-up. Saker du behöver
Fifth-Wheel Truck trailer hotell med installerad påhängningshöjder Hitch
Visa fler instruktioner
1

Dra några slide-outs på femte- wheel trailer. Höj de bakre stabiliserande uttag och koppla bort alla vatten, avlopp och elektriska anslutningar.
2

Sänk bakluckan på lastbilen (om det inte är utrustat med ett speciellt påhängningshöjder bakluckan som har en utskuren sektion . för femte hjul hitch pin) Öppna skumt, beroende på modell, kommer detta att kräva antingen dra eller lyfta ett handtag tills den låses i öppet läge
3

tillbaka den. lastbil långsamt och försiktigt tills vagnens dragkrok stift är precis bakom, men inte röra, det skumt i flaket. Placera trucken i parken och ställa bromsen. Stå mellan släpet och lastbilen och kontrollera hur fästplattan av släpvagnens ställer upp med lastbilen skumt. Använd släpets landningsställ kontrollerar att höja eller sänka släpvagnen så att dragkroken är ca ½ tum lägre än truckens kopplingsplåt. Detta kommer att leda till dragkroken att glida på plats med viss press nedåt på lastbilen, vilket kommer att säkerställa en god koppling och låter skumt spärrhake för att stänga fritt.
4

Tillbaka trucken långsamt, vilket gör Kontrollera vagnens dragkrok stift är centrerad i spåret av lastbilen skumt. Fortsätt att backa tills de två hitch plattorna glider helt tillsammans med dragkrok stift hela vägen in i skumt. Vid denna punkt bör hakmekanismen frigöra, stänga hitch till låst läge. Placera trucken i parken och ställa bromsen. Titta noga på skumt att se till att låskolven har flyttat till fullo bakom vagnens dragkrok stift. Beroende på hitch modellen, flytta handtaget till ner eller låst läge.
5

Anslut släpets elkabeln till lastbilen. Fäst den akuta släpvagnsbromsning break-away-kabel. Höj släpets landningsstället helt. Promenera runt vagnen för att säkerställa att alla luckor och beslag är säkra. Testa släpets lampor för att säkerställa att bromsljus, blinkers och varselljus fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118482.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.