Hur man installerar en 2: a AC i en RV

Många fritidsfordon, eller husvagnar, erbjöds med möjlighet till ett andra tak luftkonditionering, eller AC. Köpare kanske inte har velat det störande ljudnivå, med tanke på att de andra enheterna var oftast erbjuds för sovrummet, oftast på baksidan av husvagnar. Ändå var RV byggt försedd med förmonterade och konfigurerad att acceptera en andra enhet. Installationen av en andra AC är en fysiskt ansträngande projekt som kräver omfattande stöd, men kan fullföljas om planerat ordentligt. Saker du behöver
Auto elektriker verktygslåda
Wire (tillval) katalog Wire terminaler (tillval) katalog Concertina trunking
plast buntband
ordentligt-rankade brytare
Tak- top luftkonditioneringen
Wrench
Socket (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om din RV är utrustad för att ta emot ett andra tak AC. Om ledningarna existerar, kommer det nästan säkert också vara en knockout panel i taket /tak komposit avsedd att acceptera kanalen och rörledningar. Vissa andra AC-redo enheter har plenum kanalisation installerad i taken, bort knockout-panelen och leta efter en stansningsplatta eller en bit tejp som täcker kanalen posten. Läs dokumentationen som levereras med din RV för att bestämma den maximala British Thermal Unit - eller BTU -. Rating förinstallerade ledningar mätare tryggt kan acceptera
2

Rådgör med en RV återförsäljare eller den tekniska avdelningen på ditt RV tillverkaren om inget Förkonfigurera. Ta reda på om din RV är utformad för att säkert acceptera vikten av en ombyggd AC, och i så fall var stödbanden finns att stag taket av din RV. En andra AC-enhet kan endast placeras direkt ovanför en förstärkande balk.
3

Kör en ledningsnätet till platsen om någon förkablad uppkopplingen existerar. Typiskt två ACS endast kan köras samtidigt om en RV är fabriken utrustad med en 50-amp landström sladd och brytare ombord. I så fall kör en varm foder till platsen där AC installeras från en brytare tillägnad den andra AC och betygsatt enligt specifikationerna panelen på AC enhetens fall. Den varma fodret ska vara färgkodade röd eller svart, och kopplas till en tydligt märkt "120-volts heta" terminal på AC: s kontrollpanel. Selen måste också innefatta ett vitt åtta-gauge tråd till jord, en gul 10-gauge wire från termostaten till kompressorn terminal och en grön 10-gauge wire från termostaten till fläkten terminalen. Sleeve den nya selen på concertina-kanaler, tillgängliga från alla Biltema, och använda plast buntband för att hålla selen borta från varma ytor och rörliga delar.
4

Köp en nonducted taket AC om din RV inte är förkonfigurerad med kanalisation. Nonducted taket ACs utvisa ner och avfuktas luften direkt in i rummet från ventiler som i undersidan.
5

avgöra om det är möjligt att lokalisera den nya enheten över ett befintligt tak vent, om din RV är inte förkonfigurerad för att acceptera en andra AC. Om så är fallet, ta bort ventilen och dess påverkningsmekanismer så att du kommer att kunna spärra den nya enheten ned med kanalen passerar ner genom hålet. Om inte, skär ett hål att acceptera det andra AC som inte skär in den inre bågen som kommer att uppbära vikten av enheten. En mall för detta hål kommer normalt lämnas av AC tillverkaren som en del av monteringsanvisningen.
6

Elicit hjälp av flera assistenter. Manhandling en AC-enhet upp till en RV taket är både besvärligt och ansträngande. Med så mycket hjälp som du kan uppbåda, kanske du bestämmer dig för att rigga en rep-och-trissa system över delen av en stout träd, höja AC till en högre höjd än RV, sedan köra RV nedanför

AC enhet och sänk den sakta på plats. Du kan välja att parkera din RV bredvid en två-våningshus, bär AC på övervåningen och sedan skicka ut den genom fönstret.
7

Följ AC tillverkarens anvisningar beskriver installationsproceduren. Typiskt enheten kommer att skruvas på plats med en nyckel eller hylsa, förankring i bultarna eller via RV takets förstärkande tunnband. Anslut ledningsnätet enligt instruktionerna, och testa att enheten fungerar innan fästa vattentäta kåpan på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117347.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.