Min Yamaha Grizzly 400 går inte på tomgång

Yamaha först släppte Grizzly verktyget quad 1998. Denna tunga ATV par åkkomfort med högpresterande teknik. Även märke var först släpptes i en 400cc modell 2007, under förutsättning att företaget fortfarande en heltäckande handbok med denna kortlivade modellen. I det ingår Yamaha ett antal felsökningstips att vägleda ägare genom smärre reparationer och diagnos, även de som rör Grizzly underlåtenhet att tomgång. Saker du behöver
Blyfri bensin
tändstiftsnyckel
Compression mätare
NGK DR8EA byte tändstift
Wire-tjockleksmätare
Tändstiftsgap verktyg
Show Fler Instruktioner
Fuel
1

Se till att det finns tillräckligt med bränsle nivåer om startmotorn går men motorn går inte på tomgång. Bränslemätaren sitter på den främre instrumentpanelen.
2

Tanka om mätaren var tomt eller nära den. Grizzly 400 tar blyfri bensin endast, med en pump oktantal på 86 eller högre. Starta motorn och gå vidare till komprimering kontrollera om tomgång problem kvarstår.
3

Kontrollera bränslets tillstånd om det fanns tillräckligt med bränsle nivåer. Rinnande eller gummy bränsle kan vara förorenad. Om förorenat bränsle är närvarande, ta quad till en Yamaha återförsäljare att ha bränsletanken dräneras.
4

gå vidare till kompression kontroll om bränsletanken är full och bensinen är rent.

Compression
5

Gå Grizzly s encylindriga att kontrollera för komprimering. Denna cylinder ligger under Grizzly 400 s front-högra panelen.
6

bort tändhatten och tändstiftet från cylindern med en tändstiftsnyckel.
7

Sätt en kompression mätare i tändstiftshålet och driva quad s elstart. Kompressionen läsning bör mäta ca 140 kg. av trycket.
8

Ta Grizzly 400 till butiken för att få kompression systemet kontrolleras om kompressionstrycket var långt under 140 kg. Om komprimering behandlingen var normal, gå vidare till tändstiftet och tändsystem check. Addera Tändning
9

Kontrollera isolatorn spets bort tändstiftet. Detta tips ska vara ljusbrun eller ljusbrun. Om det är brända, spröd eller skadad, byt tändstift. Grizzly 400 tar en NGK DR8EA plugg.
10

Mät gapet tändstiftet med en wire-bladmått. Tändstiftet gapet bör mäta 0,024 till 0,028 tum. Töja eller förkorta denna lucka som behövs. För att förkorta avståndet, tryck på kroken-änden av pluggen mot en hård, plan yta. För att bredda den, använd en gnista verktyg stiftgapet att försiktigt dra gapet större.
11

tillbaka tändhatten till bort tändstiftet och jorda den i chassit.
12

Använd elstart och observera tändstiftet s gnista. Om gnistan är stark, är tändsystemet fungerar normalt. Om det inte finns någon gnista eller om gnistan är svag, ta Grizzly 400 till en certifierad återförsäljare för inspektion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118525.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.