Hur vill kolla en bromsspak utan släp

Elektriska släpvagn måste styras av en broms styrenhet monterad i dragfordonet inom bekvämt räckhåll för föraren. Detta möjliggör snabba och enkla justeringar av regulatorn att ge olika nivåer av broms ansökan om varierande släpvagnsvikt. Denna justering reglerar spänningen för de elektriska bromsar, högre spänningar bromsarna fastare än lägre nivåer gör. En plötslig förlust av förmågan att modulera nivån av bromsningen kan tyda controller misslyckande. Testning för detta problem är väl inom förmågan hos de flesta helgen mekanik, och kräver ett minimum av utrustning. Saker du behöver
Multimeter
Helper
Visa fler instruktioner
1

Tryck ned bromspedalen medan du tittar på bromsen styrenheten. Displayen på regulatorn ska tändas och hålla en relativt jämn läsning, som inte bör variera med mer än 1/10 av en volt upp och ner. Det kan vara nödvändigt att vrida tändningsnyckeln till "ON" för detta steg.
2

Kontrollera säkringen till styrenheten om displayen inte tänds. Byt säkringen om den är bränd och upprepa testet. En annan bränd säkring indikerar en kortslutning som måste hittas och åtgärdas innan ytterligare testning av regulatorn kan göras.
3

Gå till släpet uttaget på baksidan av dragfordonet med din multimeter. Har din hjälpare håller ner bromspedalen medan du söka den terminal som är ansluten till den blå kabeln i kontakten, i ett riktigt installerat kontaktdon denna tråd är bromsstyrningsfunktionen tråd och kommer att få spänning när dragfordonet ansätts. Mängden spänning varierar som din hjälpare flyttar justering kontroll på bromsen styrenheten. Ingen spänning, eller en spänning som inte varierar, visar en felaktig styrenhet eller ett problem med den blå kabeln själv.
4

test för ett problem med den blå tråden genom sondering för spänningen i den blå tråden på baksidan av regulatorn. En brist på spänning här, eller en spänning som inte kan moduleras, indikerar en misslyckad controller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118409.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.