Hur man tar bort bakhjulet från min 1981 Honda GL1100

Den GL1100 Goldwing var den omedelbara efterföljaren till 1.000 cc Goldwing touring motorcykel som produceras av Honda 1975-1979. Liksom sin föregångare, använde GL1100 en axel driven bakaxelväxellådan att driva bakhjulet. Axeln-enhet krävs väldigt lite underhåll men gjorde grundläggande uppgifter, såsom avlägsnande av bakhjulet, mycket mer komplicerat. För att ta bort bakhjulet, måste hela slutväxel och bakre svingarm demonteras. Medan uppgiften är relativt enkelt, det kräver en rimlig grad av förtrogenhet med din Goldwing s slutväxel och bakvagn. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
10, 12, 14, 17 och 19 uttag mm
Hylsnyckel
bungee rep
Två träklossar
Gummiklubba
Spray-on delar renare
Shop handduk
Molybden fett
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Lyft upp motorcykeln på sin centralstödet . Släpp sadelväska locket spärrarna, dra sedan locken utanför sadelväskor. Lossa sätet bultar, som ligger mellan toppen av sadelväskorna och den bakre delen av sätet, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra sitsen bort av motorcykeln.
2

Följ ledningarna blinkers från båda saddlebags till sina kontakter, som ligger nära den högra stolskenan. Dra isär kontakterna från motorcykelns ledningsnät. Lossa alla fyra skruvarna från varje sadelväska, två inuti påsen och två på botten av påsen, med användning av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra sadelväskorna åtskild från motorcykeln.
3

Avlägsna skruvarna från sidan och underifrån av bakskärmen, med hjälp av en 10 mm hylsa. Lyft registreringsskylten upp mot sitt gångjärn, och sedan skruva den sista fender bulten. Dra bakskärmen åtskild från motorcykeln.
4

Ta bort den nedre fästskruven från vänster bakre stötdämparen och den undre muttern från den högra bakre stötdämpare, med hjälp av en 17 mm hylsa. Dra den undre stötdämparen monterar bort från svingarmen.
5

Placera en 2-tums träkloss under bakhjulet att lyfta bakaxeln ovanför ljuddämparna. Dra saxsprinten ut från axelmuttern på höger sida av bakhjulet, med en tång. Skruva loss axelmuttern, med hjälp av en 19 mm hylsa. Lossa axeln nypa bulten på vänster sida av bakhjulet, med hjälp av en 12 mm hylsa.
6

Placera en träkloss mellan svingarmen och kraschen bar för att förhindra att svingarmen från att röra sig när du tar bort axel. Knacka axeln ut genom den vänstra sidan av svingarmen, med en gummihammare.
7

Dra axeln spacer ut mellan den bakre bromsok och svingarmen. Ta bort locket bromsskivan från höger sida av bromsok, med en stjärnskruvmejsel. Ta bort bromsoket från sitt fäste, med hjälp av en 14 mm hylsa. Lyft tjocklek av av bromsrotorn och knyta den till motorcykelns sätesskenan, med ett bungee rep. Ta bromsok bulten med hjälp av en 12 mm hylsa, dra fästet från motorcykeln.
8

Skruva slutväxeln bostäder nötter, som ligger nära drivaxeln på vänster sida av den bakre hjul, med hjälp av en 14 mm hylsa. Stöd slutväxeln huset med ena handen, och sedan rulla bakhjulet bakåt och bort från motorcykeln tills den slutliga växelhuset separerar från drivaxeln. Håll slutväxel bostäder i ett plant läge för att förhindra olja från att läcka ut ur höljet. Dra den slutliga växelhuset bort av den vänstra sidan av bakhjulet och ställ den på en plan yta.
9

Rengör splines växel på vänster sida av bakhjulet med en spray-on delar renare för att ta bort smuts och gammalt fett. Torka växeln torrt med en butik handduk.
Installation
10

Placera en 2-tums träkloss mellan motorcykelns svingarmen, placera den i det ungefärliga läget för den bakre hjulet.
11

Coat den rafflade växel på vänster sida av bakhjulet och i slutet av den sista drivhuset med molbydenum fett, tryck sedan slutväxeln bostäder över växeln. Stöd slutväxeln bostäder och rulla bakhjulet på träkloss och i svingarmen. Skjut slutväxeln på motorcykelns drivaxeln och skruva de sista muttrarna växelhuset på plats, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt muttrarna till 29 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
12

Slip bakre bromsok fästet mellan den vänstra sidan av bakhjulet och svingarmen. Skruva Okfäste-monteringsbulten på plats, med hjälp av en 12 mm hylsa. Dra åt bulten till 22 foot-pounds. Skjut den bakre bromsok över bromsen rotorn på den vänstra sidan av hjulet, sedan skruva fast på bromsok fäste, med användning av en 14 mm hylsa. Sätt på locket brake rotor på höger sida av bromsok, med en stjärnskruvmejsel.
13

Skjut axeln spacer mellan bromsoket och svingarmen. Tryck på den bakre axeln genom den vänstra sidan av svingarmen genom det bakre hjulet och ut ur den högra sidan av svingarmen. Dra åt den bakre skruven axeln nypa, belägen vid vänstra sidan av svingarmen, med hjälp av en 10 mm hylsa. Skruva bakaxeln muttern på plats, med hjälp av en 19 mm hylsa. Dra åt axelmuttern till 65 foot-pounds. Skjut en ny saxpinne i hålet vid spetsen av den bakre axeln, sedan böja tappen ben runt axeln, med en tång.
14

Avlägsna träblocket från under den bakre hjulet. Fäst båda bakre stötdämpare "nedre fästen till svingarmen. Skruva den vänstra bulten stötdämpare och den högra stötdämparen muttern på plats, med hjälp av en 17 mm hylsa. Dra åt bulten och muttern till 25 foot-pounds.
15

tillbaka bakskärmen och sadelväskor på motorcykeln, med hjälp av en 10 mm hylsa. Återanslut sadelväska kontakterna blinkers till motorcykelns ledningsnät. Sätt tillbaka sätet på motorcykeln, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Sätt tillbaka sadelväska lock och lås locket spärrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111583.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.