Hur Re-Jet en Yamaha Blaster

Din Yamaha Blaster förgasare använder en serie av små munstycken, kallade jets, att mätaren bränsle och luft till motorn vid en given hastighet. Eftersom det kommer från fabriken, är förgasaren jet konfiguration lämpar sig för de flesta körsituationer. Tillägget av ett högpresterande avgassystem och insugningssystem, eller rida på en höjd högre än 5000 meter över havet, kräver en förändring från den ursprungliga bestyckningen. För att göra dessa ändringar, måste du ta bort och delvis isär förgasaren. Medan åter bestyckningen är inte alltför svårt, kan det ta flera försök innan du hittar rätt jet konfigurationen. Saker du behöver
# 210 eller 230 Huvudsakliga jets
Gas kan
Flat och stjärnskruvmejsel
8 mm hylsa
hylsnyckel
Tänger
Visa mer instruktioner
1

Bestäm vilka förändringar som måste göras till förgasaren främsta jet. Beståndet konfigurationen använder en # 220 main jet, vilket är perfekt för en omodifierad Blaster ATV. Skaffa en # 230 main jet (en storlek större än lager) för att lägga mer bränsle för att kompensera för ökat luftflöde som genereras av en prestanda avgassystem och intag systemet. Alternativt skaffa en # 210 huvudmunstycke för minskad bränsleflöde för att kompensera för skillnader lufttryck som finns i högre höjder.
2

Bestäm vilka förändringar som måste göras till munstycksnålen ställning, om något. Munstycksnålen är på botten av förgasaren s gasspjället och styr bränsleflödet från en fjärdedel till tre fjärdedelar gaspådrag. Nålen har en avsmalnande profil som smalnar vid sin spets, vilket ökar mängden bränsle doseras in i förgasaren när nålen lyftes av gasspjällsventilen. En liten e-klämma, placerade i en serie spår skurna i den övre delen av munstycksnålen, höjer eller sänker nålen att ändra bränsleflödet. I sitt lager konfiguration är klämman placeras på det andra spåret från toppen. Höja klippet sänker nålen för att minska bränsleflödet. Likaså kommer sänka klippet höj nålen och öka bränsleflödet. I de flesta fall kommer munstycksnålen endast omplaceras till finjustera ATV prestanda.
3

Vrid bränslekranen på vänster sida av ATV bensintank till läget. Följ bränsleledningen på baksidan av ventilen till den vänstra sidan av förgasaren. Dra ledningen från förgasaren och töm eventuellt kvarvarande bränsle i en bensindunk. Dra oljan slangen ihop den bakre av förgasaren. Dra ur elkontakten från framsidan av förgasaren.
4

Lossa klämmorna som håller fast förgasaren till luft rutan och motorn, med en stjärnskruvmejsel. Dra förgasaren bort från motorn. Skruva av avtappningsskruven från den vänstra sidan av flottören skål på botten av förgasaren med en platt skruvmejsel. Tappa eventuella kvarvarande bränsle i din gasbehållare. Vrid förgasaren högsta cap-and-gas-kabeln motsols för hand, kan du dra bort det från förgasaren. Ta tag i gasvajern och dra sedan bort den från förgasaren för att ta bort gasspjället och dess våren.
5

Vänd förgasaren över, botten uppåt. Ta bort skruvarna från flottör skål på botten av förgasaren med en stjärnskruvmejsel. Lyft flottören skålen från förgasaren för att avslöja huvudmunstycket, i centrum av förgasaren s flottörkammare. Skruva loss huvudmunstycket från förgasaren med en 8-mm hylsa och en hylsnyckel.
6

Skruva den nya huvudmunstycke i förgasaren med en 8-mm hylsa. Ominstallera float skål, med en Philips skruvmejsel för att dra åt skruvarna float skål.
7

Dra gasvajern, ventilfjädern och munstycksnålen ut från toppen av gasspjället. Dra klippet från munstycksnålen s spår med en tång. Flytta klämman till en högre spår på munstycksnålen att minska bränsleflödet, eller till en lägre spår för att öka bränsleflödet. Återinsätt munstycksnålen i gasspjället, följt av gasvajern och ventilens våren. Skjut trottelventilen i toppen av förgasaren. För den övre locket nedåt gasvajern tills det vilar mot den övre delen av förgasaren. Skruva fast locket på förgasaren för hand. Hoppa över detta steg om du inte kommer att förändras munstycksnålen position.
8

Tryck förgasaren i motorns intag boot och dra åt boot klämman med en stjärnskruvmejsel. Skjut luftlådan boot över den motsatta änden av förgasaren. Dra luften lådans klämma med en stjärnskruvmejsel. Skjut bränsle och linjer olja på bröstvårtorna på vänster sida och baksidan av förgasaren, respektive. Anslut den elektriska kontakten på framsidan av förgasaren, nära luften rutan känga.
9

Starta ATV och låt den värmas upp helt, och sedan ta det för en provtur. Ta del av alla platta fläckar - en plötslig tveksamhet eller minskning av effekten, ofta orsakas av för mycket bränsle - i ATV prestanda. Om platta fläckar uppstår, sänka munstycksnålen position med ett snäpp för att minska bränsleflödet, och sedan testa rida ATV igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110394.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.