Hur att rengöra en ATV gnistskydd

En viktig komponent i ett All-Terrain Vehicle (ATV) eller dirtbike, är ett gnistskydd s enda uppgift att förhindra att maskinen avger gnistor eller som kan orsaka brand. I själva verket, dessa små skärmade filter är så viktigt, att de nationella Wildfire Samordningsgruppen (NWCG) har satt strikta riktlinjer som måste följas när du rider din ATV på offentliga stigar. En av dessa riktlinjer är att ha en ren gnistsläckare. Medan en ren avledare förhindrar flammor, kommer det också förbättra resultatet för din ATV genom att tillhandahålla en fri väg för avgaserna att flöda. Saker du behöver
Insexnyckelsats eller socket set
Hylsnyckel
skyddsglasögon
Arbetshandskar
Stålborste
trasa eller handduk
Visa mer instruktioner
1

bort ljuddämparen från din ATV och ta bort gnistfångaren. De flesta gnistfångare är fästa på insidan av avgasutloppet av en uppsättning skruvar eller är säkrade under ljuddämparens ändkåpan. Ta av locket och skruvar arrester, dra sedan avledaren ut ur avgasröret.
2

Sätt på tunga arbetshandskar och skyddsglasögon, sedan bort allt kol uppbyggd och skräp från insidan av avledaren med en stålborste.
3

Vänd gnistfångaren över och rengöra utsidan av avledare med en stålborste.
4

Inspektera gnista avledare, letar efter några hål eller revor i skärmen. Om det finns några tecken på skador, byt ut avledaren omedelbart.
5

tillbaka gnistskydd i avgasutloppet och tillbaka locket, om det finns någon. Dra åt eventuella behålla skruvar du tog bort tidigare.
6

tillbaka ljuddämparen på din ATV och torka bort eventuella fingeravtryck och olja från ljuddämparen med en ren trasa eller handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106078.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.