DIY: Glasfiber Mögel

Från motorcyklar till muskelbilar, kan glasfiber kan användas på många sätt för att producera egna delar och paneler kropp till en relativt låg kostnad. För år många entusiaster har vänt sig till glasfiber för att dra fördel av detta billigt kompositmaterial styrka och tillgänglighet för att skapa enstaka bitar. Massproduktion av dessa delar kräver emellertid konstruktionen av en återanvändbar form för att säkerställa kvaliteten i varje bit. Skapa en form krävs noggrann planering eftersom det finns många faktorer att beakta. Mögel Typer

Det första steget är att besluta om den konkreta utformningen av den nödvändiga formen. Du kan välja att antingen skapa en manlig eller kvinnlig typ mögel. Den bästa lösningen beror på dina behov. Manliga formar är lämpliga för snabba, små produktionsenheter delar eller icke-kosmetiska delar, såsom hängslen eller konsoler. Om du planerar att producera stora mängder av kosmetiska bitar, kan honformama vara värt investeringen i tid och pengar.
Male (positiv) MoldtestNews

En manlig eller positiv form erbjuder det snabbaste sättet att forma din del av skiktning glasfiber direkt på utsidan av formen. Kräver dock ett positivt gjuten bit en hel del ytbehandling. En annan faktor är att positiv formning också kan förstora den del som lager av glasfiber byggs upp över formen. För att förhindra detta, kan vissa mögel beslutsfattare bygga sin mögel mindre för att rymma den ökade i storlek.
Kvinna (Cavity) MoldtestNews

En kvinnlig, eller hålrum mögel tillåter användaren att lagret glasfiber längs insidan av formen. En korrekt konstruerade honform kommer ge en slät, jämn yta på den formade delen, kräver mindre efterbehandling efter borttagning. Den huvudsakliga nackdelen med honformama ligger i konstruktionen process som kräver formen som skall gjutas från en hanform först. Alternativt kan exakta konstruktionen av delar utföras med både manliga och kvinnliga komponenter för att skapa en kompressions-typ mögel. I denna ansökan, är glasfiber och harts komprimeras mellan de båda formarna, vilket tvingar ut överskott av harts och luft för att skapa en slät yta på båda sidor av stycket.
Formkonstruktion

Det första steget i att skapa din mögel är att skapa en plugg, eller den grundläggande formen av din del. Detta kan göras antingen genom att använda en befintlig del eller genom att tillverka kontakten från lätt formade material, såsom lera, kartong, polystyrenskum eller ens spray skum. Bygg din kontakt i enlighet med den typ av mögel som valts. Kom ihåg att en hanform kommer att producera en större del, så bygga din plug mindre än den faktiska storleken på pjäsen. När formade det är bäst att montera pluggen till en plan skiva och täck med ett lager av glasfiber och harts. Styrelsen kommer att göra nya pjäs lättare att ta bort från den färdiga formen. När proppen har härdat, sand ner för att skapa en så jämn yta som möjligt och fylla i några låga punkter med spackel. Detta kommer att spara mycket tid på slutfinishen. Täck ditt plugg med ett skikt av verktyg gel, vilket gör att du kan finjustera formen yta gång bort från pluggen, och låt det härda. Slutligen bygga upp formen med hjälp av glasfiber och harts, som täcker hela kontakten och styrelse.
Använda Mold


Börja med att städa ur formen med hjälp av tvål och vatten, då applicera ett lager av mögel frisättning vax. Spraya ett tunt lager av gelcoat och låt torka i några minuter. Bygg upp ditt verk med glasfiber och harts, återigen sträcker tyget ut på kanterna på formen för att underlätta borttagningen och låt det härda. När bort, tvätta bort överflödigt frisättning vax med tvål och vatten. Din nya delen är redo att prep och måla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106508.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.