Vilka är symtomen av ATV motorerna igång för rik?

Nästan varje all-terrain fordon som tillverkas sedan 1980-talet bygger på en förbränningsmotor som kraftkälla. För att kunna fungera effektivt krävs att motorn ett visst förhållande mellan luft och bränsle för att skapa den förbrännande kraft den behöver. En rik driftsförhållanden orsakas genom tillsats av mer bränsle i blandningen. Även om det kan vara något fördelaktigt i vissa fall, kan en rik tillstånd orsaka problem för din ATV. Förstå luft och blandningar Fuel

Förbränningsmotorer krävs två saker för att generera kraft: luft och bränsle, i form av flytande bränsle. Båda blandas insidan av ATV förgasaren, där små munstycken, kallade jets, spraya en uppmätt mängd bensin i luften som dras genom förgasaren inlopp och in i motorn. Bränslet suspenderades i blandningen finfördelas, eller reduceras till små droppar, som hjälper tändningsprocessen inuti motorn. Medan själva bränslet är lättantändligt, ökar förekomsten av syre i luften bränslets förmåga att antändas och förbrännas. De flesta förgasare är förinställd för att ge tillräckligt med bränsle i den inkommande luftströmmen för att ge den mest effektiva blandningen möjligt.
Effekterna av en rik Operating skick

tillsats av mera bränsle i luftströmmen, antingen genom avsiktliga ändringar eller genom bristande underhåll, kommer att manifestera sig som en förlust av makt eller svallande. Detta orsakas av bränslet oförmåga att effektivt tända utan närvaro av luft. Till exempel kan en lägereld kan underblåst genom att försiktigt blåsa luft över det. Samma brand skulle släcka om den placerades i en komplett vakuum, eftersom syre skulle försvinna. Detsamma sker i motorn när syrehalten sänks eller bränsle nivåer ökat. Visuellt, kommer en rik körförhållanden lämnar ofta en våt, svart utseende från oförbränt bränsle på ATV tändstiftet. Som en bieffekt kommer ATV bränsleekonomi minskar, eftersom det drar mer bränsle än normalt.
Möjliga orsaker

En helt lager ATV kan stöta på en fet blandning av flera skäl. Först kommer en smutsigt luftfilter minska mängden luft som kommer in i motorn. Likaså kommer en skadad eller felaktigt inställd förgasare float ge mer bränsle in i förgasaren, så överskottet dras in i luft och bränsle blandningen. Om ATV drivs vid högre höjder, kommer minskningen i omgivande syre orsakar också en rik tillstånd. Dock är den troligaste orsaken till en rik tillstånd ändringen av förgasaren bränslebehov inställningarna genom att ersätta sina bränslestrålarna. De flesta ATV ägare ersätta strålarna att "trimma" maskinen för bättre prestanda, vilket kan göras förutsatt att luftintag och avgassystem modifieras för att passa. Addera Fastställande av problemet

Att hitta en lösning på en rik drifttillstånd beror till stor del på alla ändringar som gjorts på maskinen och där den rids. Ett helt ben-lager ATV kunde dra nytta av en rengöring - eller utbyte - av luftfiltret för att säkerställa att tillräckligt med luft når motorn. På samma sätt kan kontrollera att förgasaren är float nivå hindrar förgasaren från över-fyllning. Men kanske om du använder ATV på hög höjd, minska förgasarmunstycken med en full storlek hjälpa återställa strömmen. Slutligen måste modifierade ATV har också ett friflytande luftfilter och avgassystem installerat för att dra nytta av ett större bränslestråle. Utan dessa ytterligare poster, kommer förgasaren helt enkelt att använda mer bränsle och göra mindre ström med stock inställningar luftflödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111584.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.