Vad är syftet med fenor monteras på cylindern chefen för luftkyld motor?

Förbränningsmotorer kommer i många former och former som är beroende av en vätskefylld jacka eller den omgivande luften för att förhindra att motorn överhettas. Medan vätskekylda motorer är släta i utseende, luftkylda motorer är särskiljas genom sina tungt Strålfeniga topplock. Dessa fenor ger mer än bara en estetisk funktion, de är nödvändiga för att hjälpa motorn svalna. Hur en luftkyld motor Works

en luftkyld motor fungerar på samma sätt som en förbränningsmotor gör. En brännbar blandning av luft och bränsle sugs in i motorcylindern genom rörelsen av dess kolv, där det antänds av ett tändstift och ut genom avgasröret. Värme genereras genom förbränning eller antändning av luft-bränsleblandningen samt genom friktion i motorns inre delar. Denna värme överförs till cylindertoppsmuttrarna väggar och ut till kylflänsarna. Luft passerar över fenorna för att kyla motorn som bil, lastbil eller motorcykel flyttar.
Nödvändigheten av motorkylning

Alla förbränningsmotorer alstrar värme under drift, men hålla motorn temperaturer under en viss gräns är nödvändigt för att dess säkerhet och effektivitet. När temperaturen stiger, effektiviteten i motorn och sjunker dess olja. Detta resulterar ofta i en förlust av kraft som luften och bränsleblandningen antänds av värmeuppbyggnad, snarare än av tändstiftet. Detta skapar ett tillstånd som kallas förtändning, i vilken blandningen antänds tidigare än vad som behövs, vilket minskar uteffekten och potentiellt skadliga kolven. Dessutom kan överdriven värmeutveckling orsaka motorolja för tunn. Om motorn temperaturen fortsätter att stiga, förlorar oljan dess förmåga att smörja kolven och ökar risken för en katastrofal kolv beslag.
Fördelar med en luftkyld motor

En av de mest betydelsefulla fördelen med en luftkyld motor ligger i dess relativa enkelhet i förhållande till sina vätskekylda motsvarigheter. Kylflänsama gjuts direkt på topplocket vid tiden för tillverkningen, medan vätskekylda motorer använda tunna kylvätska fickor eller kanaler maskinbearbetade i topplocket. Åtkomst någon del av en luftkyld motor kan göras direkt utan att behöva tömma kylvätska eller ta bort radiatorer.
Nackdelar

Medan en luftkyld motor är lättare att underhålla, är det mindre effektivt än de flesta moderna vätskekylda motorer. Eftersom dessa motorer beroende på luftflöde för kylning, kan de fungerar inte vid högre rpm intervall eller förhållanden komprimering. Dessa högre prestanda kvaliteter genererar mer värme, vilket inte kan vara onda borta så lätt. Detta är särskilt vanligt vid jämförelsen av de luftkylda V-twin motorer som används av Harley-Davidsons motorcyklar kontra vätskekylda motorer som används på sportmotorcyklar. Den V-twin kan nå ett maximalt motorvarvtal på 6500 rpm, medan många sportmotorcyklar kan nå varvtal överstigande 17.000 rpm. Dessutom kan luftkylda motorer utvecklar hotspots som minskar motorns effektivitet om luftflödet inte är jämnt fördelad över kylflänsarna. På samma sätt kan motorn överhettas om fordonet står stilla för länge utan hjälp av en fläkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111582.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.