Så testa batteriet på en 1999 Harley Davidson

elsystemet på en 1999 Harley-Davidson motorcykel består av ett antal delar och komponenter, såsom tändning, belysning, och avgiftssystemen, dessa system kan motorcykeln fungera. Motorcykeln bygger på ett fulladdat batteri för att driva dessa komponenter. Men om batteriet inte är tillräckligt laddat, eller har förlorat sin förmåga att upprätthålla en avgift, kommer motorcykeln att arbetsoförmögen. Kontrollera batteriet ofta, med hjälp av en multimeter, kan förebygga problem innan de uppstår. Saker du behöver
Allen uttag och hylsnyckel
Multimeter
Automatisk batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Leta rätt på batteriet på din motorcykel. Softail och Touring modeller house deras batteri under sadeln, att du måste skruva isär stolen från ramen. Använd en Allen-uttag för att ta bort skruvarna och lyft den bakre delen av sitsen uppåt. Dra sitsen bakåt av motorcykeln för att lossa sitsen flikarna och dra stolen bort.

Alternativt, Sportster och Dyna modeller placera batteriet i ett fack på vänster sida av motorcykeln. Dra ramens sida täcker åtskild från motorcykeln för att komma åt batteriet.
2

Förbered din multimeter. Ställ in multimetern till DC (likström) vid en "X1" sortiment. Anslut den röda kabeln till multimetern s "V" eller "+"-porten. Anslut den svarta kabeln till multimetern s "COM" port.
3

Sätt tändningsnyckeln i läge "Off". Anslut multimetern röda kabel till batteriets positiva (+) terminal, följt av den svarta kabeln på den negativa (-) pol. Multimetern bör ange en spänning mellan 00.00 och 13.00 volt. En lämplig spänning för en Harley-Davidson batteri är 12,2 till 13,00 volt. Ta bort den svarta kabeln från batteriet först, följt av den röda ledningen.
4

Ladda batteriet med en automatisk batteriladdare om batteriets spänning är lägre än 12 volt. Testa batteriet med din multimeter igen. Om batteriets spänning är lägre än 12 volt, byta ut batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107093.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.