Hur man tar bort en varvräknare Cable GS1100

Den GS1100 introducerades 1980 som den största medlemmen i Suzukis GS-serien street motorcyklar. Precis som sina föregångare, utnyttjade GS1100 en stålvajer att överföra motorvarv operativsystemet till varvräknare monterad på den övre gaffeln klämman, bara framåt på styret. Med regelbunden rengöring och smörjning, kan kabeln pågå i flera år. Däremot kan en osmord kabel binda mot dess yttre hölje och snäpp, vilket gör att varvräknaren värdelös. Byta varvräknare kabeln använder väldigt få verktyg, så att de flesta GS1100 ägare för att slutföra uppgiften i mindre än 10 minuter. Saker du behöver
Tänger
Kabel smörjande Tool Review Motorcykel-specifik kabel smörjmedelsspray
Visa fler instruktioner
varvräknare Cable Borttagning
1

Skruva varvräknaren kabeln kragen från botten av varvräknare, sitter på vänster sida av den övre gaffeln klämma, med tång insatta mellan baksidan av strålkastaren och varvräknaren.
2

Skruva den nedre kragen från basen av varvräknare kabeln, som ligger i centrum av motorns ventilkåpan mellan ramens vaggan skenor.
3

Dra varvräknare kabel ner och bort från varvräknare, dra sedan kabeln mot framför motorcykeln tills kabelns nedre ände är fri från ramen.
Varvtalsmätare Kabeldragningsverktyg
4

Placera en kabel smörjande verktyget över den övre änden av den nya varvräknare kabeln, som identifierats av den inre stålvajer är mindre, fyrkantig spets. Spraya en ström av motorcykel-kabelspecifik smörjmedel in i yttre varvräknare kabeln förrän smörjmedel börjar droppa från den motsatta sidan av kabeln. Ta bort verktyget och torka bort överflödigt smörjmedel från yttre varvräknare kabeln.
5

Tryck den övre änden av varvräknare kabeln upp bakom vänster strålkastare till varvräknare s gängade stolpen. Skjut det inre kabelns fyrkantig spets i varvräknaren torg drivmekanism, som ligger i inlägget. Skruva den övre kabeln kragen på posten för hand, dra sedan åt kragen med en tång.
6

Dra motsatta änden av varvräknare kabeln mellan höger gaffelben och styrhuvudet, framgaffeln är pivot rör, sedan ner till varvräknare drive stolpen i mitten av motorns ventilkåpan. Skjut det inre kabelns stora torg spets i hastighetsmätarskruven, sedan skruva den nedre kragen på plats.
7

Starta motorcykeln och rev motorn flera gånger för att se till att varvräknaren nålen stiger och faller med motorns varvtal. Kontrollera att varvräknaren tips monteras helt i både meter och motor-side driver varvräknare om varvräknaren nålen inte flyttas eller flyttar trögt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111566.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.