Hur man fixar en läckande Sprocket

BMW tog 70 år att lägga en kedjedriven motorcykel till sin lineup. Fram till införandet av F650 1993 var alla cykler som produceras av den ikoniska tyska tillverkaren som drivs av en solid drivaxel. En kedjedrift väger mindre och är associerad med bättre bränsleekonomi. Kedjor absorberar också motorbelastningar orsakas av plötslig acceleration mer effektivt än kardandrivningar. Men en kedja kräver ett kedjehjul på motorn överföringsaxel och kedjehjulet behöver en tätning för att hålla olja i vevhuset. En läckande kedjehjul tätning är en vanlig, gnagande källa till mindre olja garage golvet droppar från många kedjedrivna cyklar, däribland BMW F650. Många ryttare satte bara upp med det tills det är dags för en översyn. Men fix för F650 ägare och många andra är enkel och genomförbart på mindre än två timmar. Saker du behöver
Allen skiftnycklar
Hylsnyckel och uttag
Breaker bar
Borrmaskin och bits
Plåtskruvar
gummi eller trä mallet
Momentnyckel
Gänglåsning
Visa fler instruktioner
1

Placera cykeln upp på centralstödet.
2

Ta bort de tre insexskruv bultarna som håller mellanaxel drevet täcker. Tryck ner bromspedalen för att ge utrymme för att ta bort den sista bulten.
3

Sätt i ettans växel och ha en assistent tryck på den bakre bromspedalen för att förhindra motorns vevaxel från svarvning . Med hjälp av en 30 mm hylsa på en långskaftad breaker bar för maximal hävstångseffekt, ta bort mellanaxeln muttern.
4

Lossa främsta bakaxeln muttern på höger sida av motorcykeln. Lossa de två insexskruv kedjan bultar spänningsjustering inför den bakre delen av motorcykeln att slacka kedjan och Skjut bakhjulet framåt till slutet av sin inställningsområde.
5

Slip kedjan utanför framkugghjulet . Dra den främre kedjehjulet från mellanaxeln och O-ringen bakom det, om det är installerat.
6

Borra ett grunt hål i ansiktet av olja tätning en # 6 eller # 8 plåtskruv några varv i hålet.
7

Grip huvudet på plåtskruv med ett par låstänger och dra tätningen ur sitt urtag i vevhuset. Om det är nödvändigt att tillämpa en mer enhetlig hävstång, borra ett hål och gänga annan skruv i tätningen 180 grader bort från den första skruven. Alternativa dra på varje skruv med tången och långsamt tillbaka tätningen ur dess fördjupning. Avlägsna förseglingen från mellanaxeln.
8

Skjut en ny packning över mellanaxel och starta den i sitt urtag i vevhuset. Placera en djup sockel av ungefär samma diameter som tätning mot ytan på tätningen. Knacka uttaget lätt med en gummi-eller träklubba och driva tätningen i sitt urtag tills dess ansikte är i jämnhöjd med vevhuset.
9

tillbaka O-ringen och drevet på mellanaxeln. Applicera lite föreningen gänglåsande till överföringsaxels gängorna och skruva på muttern på mellanaxeln. Dra drevet muttern till 75 fot pounds.
10

Sätt mellanaxeln drevet locket och fäst med de tre insexskruv bultar.
11

Rotera två allen draghuvud kedja justeringsbultar på bakaxeln medurs och Skjut bakhjulet bakåt i sin inställningsområde tills kedjan är ordentligt åtdragna.
12

Vridmoment bakaxeln muttern till 75 fot pounds.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111567.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.