Vad är Risers på motorcyklar?

Risers är tornliknande fästen som fäster ett styre på framgaffeln och finns på de flesta motorcyklar som använder ett enda stycke, rörformiga styret. Medan deras syfte är funktionell, eftermarknadstjänster alternativ erbjuder ett brett utbud av sättsteg som kan förändra både den komfort och utseende av en motorcykel. Styre stigarledningskonstruktion

Mest styret sättsteg är tillverkade av stål eller aluminium och säljs som ett par, med varje stam innefattar en solid bas och ett lock. Stigaren bas monteras vanligen på den övre gaffeln klämman medelst en bult införd genom botten av klämman, även om vissa riser integrera en monteringstapp i botten av sättsteget basen. Spetsen av inlägget är gängad, så att stigaren bas som skall säkras till gaffeln klämma med en mutter och bricka. En urtagning är skuren i mitten av stigaren basen och locket, vilket möjliggör ett 7/8- till en-tums styret att hållas tätt på plats. Locket är bultad på plats över styret och stigarbommen bas. Stigaren mössor är också föremål för variation, och vissa riser baser delar längre, ett stycke mössa som sträcker sig över mitten på styret. Addera Functional Använder

Bortsett från att ge en fästpunkt för styret, kan riser användas för att isolera ryttarens händer från bedövande motorns vibrationer genom gummerade spjäll. Spjällen är införda i riser monteringshål borrade i den övre gaffeln klämma, genom vilken riser bas inläggen är införda. Stammarna kan också användas för att flytta styret bakåt och bort från framgaffeln, minskar avståndet ryttaren måste nå för att styra.
Styre Risers och åkkomfort

Comfort är en hjärtefråga för många motorcyklister, med de flesta investera i produkter för att öka den. Mindre ryttare eller de med kortare armar behöver ofta komma fram för att nå styret på alla utom de minsta motorcyklar, vilket resulterar i armen trötthet och ryggont. Installera ett riser uppsättning som har en längre dra sig tillbaka - det belopp stammarna flyttar styret bort från framgaffeln - kan placera ryttaren i en bekväm körställning. På samma sätt kan högre eller längre beväpnade ryttare gynnas kort riser att ge mer arm rum.
Risers på Custom Motorcycles
ryttare

Motorcykel vilja ändra sina maskiner "utseende i en eller annan form. Vissa gör mycket små förändringar, medan andra väljer att ersätta så mycket av på stocken med krom eller kolfiber element som möjligt, och styret risers är inte uteslutna. Eftermarknaden är full av stammarna som varierar i färger, material och former för att passa smak av även de mest kräsna motorcykelentusiaster. Risers väljs vanligen för att passa det övergripande temat för motorcykel och ofta innehåller designelement som finns på andra ställen på maskinen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111565.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.