Hur du justerar Front Bike Skjutmått

De hydrauliskt påverkade skivbromssystem används på moderna motorcyklar ge tillförlitlig och effektiv bromskraft, man kan sakta även de största motorcyklarna snabbt. Till skillnad från äldre trumma stil bromssystem, kräver skivbromsar inte konstant justering för att behålla sin prestanda. Emellertid är några rutinunderhåll krävs för att upprätthålla driften av bromsok, som stänger bromsbeläggen runt rotorn med en uppsättning av hydraulkolvar. Det handlar ofta om kontroll och återställning kolvarna, en uppgift väl inom kunskapen intervallet av den genomsnittliga motorcyklist beväpnad med rätt verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Breaker bar
Skruvmejslar
Broms-rengöringslösningsmedel
Shop handdukar
Låsningsmedel självhäftande
Show Mer Instruktioner
1

Ta bort bromsok från framgaffeln. De flesta bromsok är fäst vid den nedre gaffelben genom två fästbultarna, som avlägsnas med en socket och hylsnyckel. Om du har svårt att ta bort bultarna med en hylsnyckel, bryta bulten vridmoment med en breaker bar. När bultarna tas bort, skjut bromsok utanför gaffelben och broms rotor.
2

Lokalisera de kvarhållande stift baksidan av bromsok och ta bort dem med en skruvmejsel. Skjut bromsbelägg och bibehållande glider ur bromsok och ställ dem åt sidan för nu. Addera 3

Spray oket med en broms-rengöringsmedel och torka omedelbart torrt med en ren handduk,. Inspektera skicket på kolvarna inuti bromsok, letar efter korrosion, skador, eller bromsvätska läcker runt basen av kolvarna. Om kolvarna är skadade, måste bromsoket byggas.
4

Återställ bromskolvarna genom att trycka kolvarna i bromsoket huset med en stor platt skruvmejsel. Detta gör att hydraultrycket att bygga upp bakom kolven, återställa bromskraft och feedback.
5

Inspektera bromsbelägg, letar specifikt för pad tjocklek och ovanliga slitage eller skador. Om dynan visar tecken på ojämnt slitage, ärrbildning, eller är mindre än 2 mm tjock, byt ut dem omedelbart. Spraya bromsbeläggen med en broms-rengöringsmedel och torka omedelbart torrt med en ren handduk, ta bort eventuellt skräp som kan skada bromsskivan.
6

Placera bromsbelägg runt behållande klippet och sätt i bromsoket. Skjut låssprintarna i bromsoket och genom att behålla klippet. Dra fast stiften och försöka dra bromsbeläggen ur bromsoket. Bromsbeläggen ska hållas fast i bromsoket.
7

Skjut bromsok runt bromsrotorn och installera bromsok på den nedre gaffelben. Applicera en droppe medelhög styrka, icke-permanent, tråd-låsvätska på gängorna på bromsok bultar och dra fast med en hylsnyckel.
8

Pump främre bromshandtaget att återuppbygga tryck i bromsledningen och stäng kolvarna runt bromsbelägg och rotor. Stanna när det främre bromshandtaget kräver ett fast drag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106121.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.