Hur du byta olja på en Yamaha 2006 Roadstar 1700

Byta olja i en 2006 Yamaha Roadstar 1700 är en snabb och enkel procedur. Det finns två olika ställen för att dränera olja från och fylla på den. Ett oljebyte kommer att säkerställa att motorn är ordentligt smorda och alla rörliga delar inte bryta ner från överhettning. Byt alltid filtret vid oljebyte eftersom detta kommer att säkerställa att oljan får maximal användning. Saker du behöver
motorcykel stå
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Insexnyckel set
dräneringskärlet
6 qts 20W50 syntetisk motorcykel olja
Rag
Visa fler instruktioner
1

Balans cykeln på ett stativ för att säkerställa cykeln inte välter. Cykeln kommer att vara lätt att tippa om det är på cykelställ. Ta tag i sätet med sidorna och dra bort cykeln. Detta kommer att utsätta oljestickan /oljepåfyllningslocket.
2

Lokalisera de två avtappningspluggen under cykeln. Det kommer att finnas en avtappningsplugg direkt under motorn på motorolja tråget. Det finns också en avtappningspluggen vid botten av vevhuset. Placera ett uppsamlingskärl under både oljetråg. Addera 3

Skruva båda dräneringspluggarna med en hylsnyckel och en 17mm hylsa fäst på skiftnyckel. Låt all olja rinna ut ur kokkärl. Denna process kommer att ta upp till 15 minuter. Skruva dräneringspluggarna tillbaka till avloppet pan när processen är klar.
4

Skruva av oljefiltret sitter på motorn med en lock-stil oljefilternyckel. Sprid en liten mängd olja på att det nya filtret packningen. Dra åt filtret till cykeln för hand. Detta kommer att säkerställa att gängorna inte blir strippad av hård åtdragning.
5

Leta pluggen bakom bakre cylindern och skruva med en 10mm insexnyckel. Häll i 3 QTS av 20W50 mc olja i öppningen. Med hjälp av en tratt kommer hjälpa till att minska risken för att göra en enda röra. Dra i kontakten med hylsnyckel.
6

Twist mätstickan från toppen av motorn. Häll i de återstående 2 qts olja i motorn. Torka av oljemätstickan med en ren trasa och sätt tillbaka mätstickan i motorn. Dra tillbaka ut och kontrollera att oljenivån ligger mellan de två hash markeringarna på oljestickan. Häll i 1/4 Qts mellanrum och kolla tills det står fullt på oljestickan.
7

Skruva in oljestickan /oljepåfyllningslocket. Starta cykel och låta den gå på tomgång i 5 minuter. Vänd cykeln av och kolla oljan igen.
8

Skjut ryggstödet på över motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110109.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.