Vilken typ av olja används i tvåtaktsmotorer?

I tvåtakts-eller tvåtaktsmotorer, tar kolven två slag för att slutföra en körcykel. Intaget och stadier komprimering är klar när kolven rör sig uppåt. När kolven rör sig nedåt den kompletterar kraften och stadier avgaser. Motorns vevhus i en tvåtaktsmotor är en del av insugningssystemet, så det används inte som en oljesump, som det är i fyra-taktsmotorer. Olja måste blandas med bränslet för att ge smörjning till motorn. Oljan förbränns med bensinen, och eventuella oförbrända olja utvisas i avgaserna processen. Denna metod för smörjning anses vara en total-förlust systemet. Hur en tvåtaktsmotor smörjs

I en tvåtaktsmotor bensinen fungerar som bärare för oljan, den införes i motorn. En gång i motorn på olja och bränsle separat och oljan smörjer motorn. Oljan genomgick sedan i förbränningskammaren där mycket, men inte alla, är av det bränns. Den olja som brinner inte ut genom avgassystemet.
P Det finns två metoder för att blanda olja och bränsle i en tvåtaktsmotor. Den första är att fysiskt blanda olja och bensin före tillsats av blandningen till tanken. Konsultera instruktionsboken för exakt olje-till-bensin-förhållande. Vissa tvåtakts motorcyklar, vattenskotrar, ATV, etc., är utrustade med direkt-motorer. I dessa motorer finns en oljetank och pump som mäter och sprutar oljan i motorn. Addera Petroleum eller Mineralbaserade tvåtaktsolja

Petroleum-eller mineral -oljor klarar de förhållanden som råder i en motor väl. De är inte benägna att oxidation och tål höga temperaturer.
Syntetiska och Semi-syntetisk olja

syntetiska och semi-syntetiska eller syntetiska-blandning oljor kemiskt tillverkad av petroleum. Dessa typer av olja är generellt dyrare än petroleumbaserade oljor, men håller längre vid hög motortemperatur, överföra värme bättre och orsaka färre avlagringar i motorn.
Vegetabilisk olja
< p> På 1970-talet var ricin-baserad olja populärt för användning i två-takts racing motorcyklar. Ricinolja har goda smörjande egenskaper, men lämnar också överdrivna avlagringar i motorn.
Tvåtaktsolja Tillsatser

Tvåtaktsolja innehåller ett antal tillsatser. Eftersom inte all olja bränns under förbränningsprocessen måste den innehålla biologisk nedbrytbarhet tillsatser som hjälper till att hjälpa oljerester bryta ner när det har ut genom avgassystemet. Vissa sorter av två-takts motorcykel olja innehåller också tvättmedel och antiwear tillsatser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111302.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.