Hur tjänst en Harley-Davidson

Harley-Davidson publicerar väldefinierade underhållsplaner och serviceintervaller i varje servicemanualen. Den underhållsplan baseras på mångårig erfarenhet av produkten och är utformad för att hålla cykeln i toppskick samtidigt som säkerheten för föraren. Korrekt efter serviceintervall och utföra underhåll bidrar till att förhindra kostsamma motorskador och osäkra ridning villkor. Den underhållsplan är detsamma över den senaste tidens modellfamiljer och år, även om de faktiska förfaranden varierar beroende på år, modell och motorfamilj. Saker du behöver
Wrench in
Insexnyckel ställa
Torxnyckel ställa
stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Allen föraren satt
Ratchet
Fot-pound momentnyckel
Inch-pound momentnyckel
Shop trasor
Motorolja
Avtappningspropp packning
Oljefilter
ringtryckmätaren
Kabel smörjare verktyg
Cable smörjmedel
Bromsvätska
Drive remspännare mätare
Spoke skiftnyckel
Primary Kedjehus olja
Primary Kedjehus packning
Fork oil
Fork avtappningspluggen packning
Transmissionsolja
Transmission avtappningsplugg packning
Tändstift
Bränslefilter
Bakpulver
Vatten
Visa fler instruktioner
5.000-Mile service
1

Ta bort motorn avtappningspluggen och tappa ur oljan. Byt packningen avtappningspluggen och installera avtappningspluggen. Vrid motorolja filtrera bort filtret basen och kasta filtret. Smörj filterpackningen med ett tunt lager ny motorolja. Snurra filter på basen tills packningen får kontakt, och slå sedan ytterligare ett kvarts varv. Fyll på motorolja. Utför oljebyte var 5000 miles.
2

bort filtret luftrenaren och inspektera den för skador eller igensättning. Blås försiktigt ut filtret med tryckluft för att avlägsna smuts och byt ut den om den är skadad. Inte bang inte filtret mot något hårt för att få bort skräp.
3

Kontrollera om däcken är skadade eller trampa slitage och byt ut vid behov. Kontrollera däcktrycket och justera vid behov.
4

Justera kopplingen varje 5000 miles i enlighet med förfarandena för året och modell av din Harley.
5

Inspektera, Justera och smörj gaspådrag, koppling och broms styr varje 5000 miles. Avlägsna spänningen från kablarna och ta bort kablarna från gashandtaget och kopplingshandtaget. Installera ett verktyg kabel dimsmörjare på slutet av kablar och sedan spraya smörjmedel i kablarna. Installera och justera vajrarna enligt specifikation för ditt år och modell av Harley.
6

Kontrollera nivån och skick bromsvätska i huvudcylindern reservoarer. Den typ av bromsvätska krävs för din Harley är präglad på toppen av lock på huvudcylindern.
7

Inspektera bromsbeläggen är slitna. Byt ut bromsbeläggen om friktionen materialet når 0,04 tum. Titta efter skador, såsom bristningar på bromsskivorna och byt ut skivorna som behövs. Harley-Davidson tillåter inte vrida skivorna på sen-modell cyklar. Kontrollera med en auktoriserad serviceverkstad för att avgöra om dina skivor kan sättas på en svarv.
8

bort och inspektera tändstiften för skador, slitage och nedsmutsning, och byt vid behov.

9

Kontrollera avgassystemet med avseende på skador, läckage och saknade fästen och värmesköldar. Läckor utvecklas vanligtvis på avgaserna packningen där avgasrören uppfyller huvuden. Kol visas på kromade rören när läckor förekommer.
10

Inspektera bakre rem och remskiva för slitage eller skador och byt vid behov. Leta upp skräp deflektorn fönstret på baksidan drivremmen guard. Placera mätaren remspännaren mot undersidan av bandet bredvid fönstret och tryck mätaren uppåt tills det står "15 pounds." Titta igenom skräp deflektorn fönstret och notera mängden bältet deformationen som indikeras av de markerade graderingar på synglaset. Kontrollera remspänningen och inriktning och justera vid behov enligt specifikationerna för ditt år och modell av Harley.
11

Strike varje eker på hjulen med en eker skiftnyckel och lyssna på den resulterande tonen. En låg eller tråkig ton anger en lös eker. Dra åt talade med skiftnyckel tills det ringer med samma ton som resten av ekrarna. Kontrollera hjulens ekrar för täthet på de första 5.000 miles, och var 15.000 miles därefter. Av säkerhetsskäl talade Harley-Davidson rekommenderar justeringen utföras av en auktoriserad serviceverkstad om mer än en eller två ekrar kräver åtstramning.
12

Kontrollera alla elektriska brytare och apparater för korrekt funktion. I grundläggande termer, är detta en ljus och signalhorn kontroll.
13

kolla oljan ledningar, slangar broms och tillhörande beslag, liksom bränsleledningar och kopplingar för sprickor eller läckor. Av säkerhetsskäl rekommenderar Harley-Davidson dessa kontroller ska utföras av en auktoriserad serviceverkstad.
10,000-Mile service
14

Töm primära Kedjehus och ersätta Kedjehus avlopp plug packning. Refill den primära Kedjehus med primär Kedjehus smörjmedel.
15

Inspektera handvändning står för sprickor eller skador och smörj den. Sprickor kan utvecklas på stativet själv snarare än på monterns vridbart fäste. Denna skada orsakas oftast av vila cykeln på handvändning montern och sedan sitter på cykeln. Av säkerhetsskäl rekommenderar Harley-Davidson handvändning stand inspektion ska utföras av en auktoriserad serviceverkstad. Om en skadad handvändning stand pauser under belastning, kan personskador och skador på cykeln vara allvarliga.
16

Kontrollera tätheten hos de kritiska fästelement, såsom motorfästen, fästen överföring och länkar stabilisator. Av säkerhetsskäl rekommenderar Harley-Davidson denna kontroll utföras av en auktoriserad serviceverkstad.
17

Tappa ur och byt framgaffeln olja och byt packningen avtappningspluggen. Denna procedur kräver användning av en gaffel anläggning verktyg. Detta är ett specialiserat verktyg som de flesta cykel ägare inte kommer att ha och inte är kvalificerade att fungera. Försök inte att tömma och byta ut framgaffeln olja om du inte är kvalificerad för att utföra den här proceduren.
18

Justera lagren styrhuvud för hösten-away. De flesta cykel ägare är inte kvalificerade för att utföra den här proceduren. Försök inte bedöma eller justera höst-bort om du inte är kvalificerad för att utföra den här proceduren.
20.000 Mile och Over service
19

Tappa överföring och byt överföringen avtappningspluggen packning. Fyll på växellådan med överföring smörjmedel var 20.000 miles.
20

Byt tändstift var 20.000 miles. Dra inte åt pluggarna. Skador på aluminium motorn kan uppstå om pluggarna dras.
21

Byt bränslefiltret var 25.000 miles. Filtret sitter inuti bränsletanken. På senare år, bränsleinsprutning modeller, filtret monteras på bränslepumpen. På tidigare modeller med förgasare, filtret fästen på petcock vid botten av tanken. Om du känner dig osäker utför procedurer bränslesystem, rekommenderar Harley-Davidson bränslefiltret byte utföras av en auktoriserad serviceverkstad för säkerhetsskäl.
22

Inspektera bakgaffel lagren var 30.000 miles för skador eller hudsprickor. De flesta cykel ägare är inte kvalificerad att ersätta de bakre gaffel lagren. Försök inte att byta ut lagren om du inte är kvalificerad för att utföra den här proceduren.
23

isär, inspektera och smörj styrhuvudet lagren var 30.000 miles. De flesta cykel ägare är inte kvalificerade för att utföra den här proceduren. Försök inte att plocka isär eller smörjmedel styrhuvudet om du inte är kvalificerad.
24

Kontrollera batteriet för sprickor eller skador och rengör batteriet och batteripolerna kabel en gång om året. Rengör batteriet med en lösning av 5 teskedar bakpulver till 1 liter vatten.
25

Utför en provkörning för att kontrollera driften av alla system efter varje service. Utför en låg hastighet test i en kontrollerad miljö, t.ex. en parkeringsplats, innan cykeln i trafiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111690.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.