Felsökning av en motorcykel frambromsen

Motorcykelns frambromsen åberopas tungt för nästan varje inbromsning finns på vägen eller stigen, vilket gör det till en viktig del av maskinens prestanda. När problem uppstår i den främre bromssystemet, din säkerhet, liksom motorcykeln förmåga att bromsa, äventyras. Med detaljerade anteckningar om de symtom som en mosig bromshandtag, onormala ljud eller vibrationer, hjälper dig att lokalisera den exakta problemet. Dessa anteckningar kommer också att hjälpa en motorcykel tekniker bestämma rätt reparationer, ska du inte kunna felsöka din motorcykel frambroms själv. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Hylsnyckel
Brake slangar och kopplingar
bromskolven
Fram broms huvudcylinder vätskebehållare
Bromsok
bromsvätska
plaströr
Wrench in
Bromsbelägg
motorcykel stå
Främre bromsskiva
Visa fler instruktioner
Symptom: Mjukt Bromshandtag
1

Inspektera frambromsen slang och dess tillbehör på huvudcylindern, placerad på höger handtag, och den främre hjulets bromsok. Leta efter uppenbara tecken på skador, såsom sprickor eller läckor som kan tillåta luft och smuts att komma in i bromssystemet. Byt broms slang och kopplingar om de är skadade på något sätt.
2

Inspektera främre cylindern broms master för läckor. Titta speciellt på parning området runt bromsvätskebehållaren och vid kolven under bromshandtaget. Byt bromskolven eller vätskebehållare, om det finns några tecken på läckage vid någon del.
3

Skruva den främre bromsen huvudcylindern s vätskebehållare, med en stjärnskruvmejsel. Lyft behållaren membran ur huvudcylindern och inspektera tillståndet i bromsvätskan. Töm och spola bromssystemet Om bromsvätskan är mörkbrun eller är förorenad av skräp.
4

Unbolt bromsoket från framgaffeln, med hjälp av en hylsnyckel. Dra tjocklek av av den främre bromsskivan. Inspektera utsidan av bromsok med avseende på läckage vid broms slang. Inspektera inre fästet av bromsok för tecken på läckage runt bromsklossen kolvar. Byt bromsok om den är skadad på något sätt.
5

Spola bromssystemet. Fyll huvudcylindern s bromsvätskebehållaren med ny bromsvätska. Placera ett plaströr över avluftningsventilen på den främre bromsok. Öppna avluftningsventilen, vrida ventilen motsols ett halvt varv med en skiftnyckel. Dra in bromshandtaget och håller den på plats. Stäng avluftningsventilen, vrida ventilen medurs med en skiftnyckel. Släpp bromshandtaget långsamt. Upprepa tills vätskan instängd i plaströret är klar och fri från sediment eller bubblor
Symptom:. Vibrationer eller Buller
6

Unbolt bromsoket från framgaffeln , med hjälp av en hylsnyckel. Dra tjocklek av av den främre bromsskivan.
7

Inspektera bromsoket s bromsbelägg, letar specifikt för ojämna material slitage på bromsbelägg. Byt ut bromsbeläggen och inspektera den främre bromsskivan om dynorna är ojämnt slitna. Mät den återstående mängden pad material, med hjälp av digitala skjutmått, om dynorna inte uppvisar tecken på ojämnt slitage. Byt ut bromsbeläggen, om det är mindre än 1 mm av pad material kvar.
8

Inspektera inre och yttre ytan av den främre bromsskiva för ärrbildning eller tecken på synliga skador. Byt främre bromsskivan om skadan är tillräckligt djup för att fånga din nagel.
9

Lyft framhjul från marken, med hjälp av en motorcykel stativ. Vrid framhjulet sakta och iaktta den främre bromsskivan för tecken eller skevhet eller distorsion. Byt frambromsen skivan om den är skev eller förvrängd på något sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107589.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.