Yamaha YG1 Oil Type

Yamaha YG1 motorcykel, introducerades i USA 1963, är en ganska liten två-takts cykel som nu är ett samlarobjekt. Det var den första produktionen cykel att använda ett system för olja injektion, vilket gjorde cykeln lättare att starta. Eftersom Yamaha YG1 har en tvåtaktsmotor, är det nödvändigt att använda en viss typ av olja. Olja Grading

American Petroleum Institute (API) fastställer standarder för olje-typer och kvaliteter dem ett till fem. Graderingen beror på flera faktorer, inklusive viskositet, de produktionsmetoder och tillsatser som används vid tillverkningen av oljan. Dessutom använder Society of Automotive Engineers (SAE) ett numeriskt graderingssystem mellan 0 och 60, där 0 är låg viskositet och 60 är hög. Suffix används också för att bestämma oljans lämplighet för vinter eller sommar användning.
Tvåtaktsolja

Två-takts cykel motorer, inklusive Yamaha YG1, don ' t har en sluten vevhus innehåller olja. Motorn smörjs med en blandning av gas och olja, som även används som bränsle för motorn. Det finns tre typer av tvåtaktsolja, petroleumprodukter, syntetiska och vegetabiliska. Trots sitt namn, är syntetisk olja ofta härrör från en petroleum bas. På grund av miljöaspekter måste avgasutsläppen från förbränd tvåtaktsolja vara biologiskt nedbrytbar. De tillsatser som är nödvändiga för att uppnå biologiskt nedbrytbara utsläppen har ökat priset.
Petroleum Vs Synthetic Oil

Syntetisk tvåtaktsolja är bättre på att behålla sin förutbestämda viskositet under extrema temperaturer. Petroleumoljor kan bli mycket tunn när den är varm, inte innebär att oljan inte smörjer korrekt, och i kalla förhållanden kan det bli för tjock, vilket igensättning kan förekomma. Dessutom, syntetiska oljor har färre biprodukter och hålla motorn renare och därmed mer tillförlitlig.
Olja Egenskaper

att hålla din Yamaha YG1 motorn i gott skick du behöver tvåtaktsolja att ha specifika egenskaper. Använd en olja typ som är bra för alla årstider och särskilt anges att den producerar mycket lite synlig avgasrök. Leta efter olja som säger det har låga koldioxidutsläpp inlåning, eftersom detta kommer att säkerställa din motor körs smidigare längre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111545.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.