Hur konvertera en mekanisk hastighetsmätare till en elektronisk hastighetsmätare

En mekanisk hastighetsmätare är normalt återfinns på många typer av motorcyklar. Konvertering från en mekanisk hastighetsmätare till en elektronisk hastighetsmätare kräver användning av en speciell konverteringssats. Denna typ av omvandling sker genom att installera en sensor överföringshastighet. Men, måste du först avgöra om din cykel kan acceptera en överföring sensor. Saker du behöver
Hylsnyckel
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Leta transmissionskåpan på din motorcykel. Ta bort skruven som används för att säkra detta skydd med hjälp av en hylsnyckel. Ta bort locket och se om det finns ett större hål undertill. Om ett större hål är närvarande, då cykeln kan acceptera en överföring sensor.
2

Ta bort de två skruvarna som används för att säkra hastighetsmätaren konsolen med hjälp av skruvmejseln. Ta bort konsolen för att frilägga drivkabeln.
3

Lokalisera den enhet som är ansluten till hastighetsmätaren. Koppla denna kabel. Lossa och ta bort flatstift som används för att driva hastighetsmätaren belysning.
4

Hitta och koppla den platta kontakten som är ansluten till den elektroniska sele controller och till baksidan av skiljeväggsenhet.

5

Demontera skruvarna som används för att fästa det mekaniska systemet hastighetsmätarskruven till cykeln. Ta ut det mekaniska systemet hastighetsmätarskruven.
6

Anslut änden av kabeln till hastighetsgivaren i hålet under transmissionskåpan. Kör den här kabeln upp och runt bensintanken.
7

Fäst hastighetsmätare medföljer konverteringssats till skiljeväggsenhet. Anslut den vita-färgade kontakten på pickup sele till porten på baksidan av hastighetsmätaren.
8

Anslut marken och makten kontakterna till motsvarande portar på cykelns ledningsnät. Fäst tre stift i selen för överföring sensorn.
9

Dra åt bultarna för att fästa konsolen enheten på cykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111439.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.