Hur man ändrar Vätska i en Yamaha Stratoliner

Som den största modellen i Yamahas Star serien cruiser motorcyklar, är Stratoliner kan färdas långa sträckor i stil och komfort. Men för att behålla sin kant på vägen, beror Stratoliner på dig att byta olja i sin vevhuset och oljetanken regelbundet, se till att de rörliga delarna i sin 1854cc V-twin motor är ordentligt smorda. Medan själva storleken på Stratoliner kan verka skrämmande, byter olja och oljefilter är en enkel uppgift som kan göras på mindre än en timme. Saker du behöver
Motorcykel stå eller lyfta
Oljetråg
Hylsnyckelsats och hylsnyckel
Oljeplugg brickor krossa (3) katalog Shop trasor
Momentnyckel
oljefilter (Yamaha Part # 3FV-13440-10-00)
Funnel
SAE 20W40 motorolja (6 liter)
Visa fler instruktioner
1

Starta motorcykeln och låt den gå på tomgång i fem minuter så att oljan värmas upp. Stanna motorn och slå av tändningen. Ställ motorcykeln på ett stativ eller lyft att stödja den i vertikalt läge så att motoroljan rinna helt.
2

Sätt i tändningsnyckeln i sätet låset och vrid den moturs för att låsa sätet . Ta ryttarens sadel från motorcykeln för att komma oljepåfyllningslocket nära den högra ramen järnväg. Skruva av oljepåfyllningslocket och ställ den åt sidan.
3

Placera ett oljetråg under oljetanken avtappningsplugg, som ligger direkt under den högra sidan av ramen nära den bakre stötdämparen. Ta bort avtappningspluggen med en 17 mm hylsa och låt oljan tanken rinna. Avlägsna krossa brickan från avtappningspluggen och ersätta den. Torka avtappningspluggen med en trasa innan du sätter in den i oljetanken. Dra åt avtappningspluggen till 31 foot-pounds med en 17 mm hylsa och en momentnyckel.
4

Flytta oljetråget på vänster sida av motorn, under främre och bakre avtappningspluggar på motorns vevhus. Båda pluggar är längs den nedre vänstra ramen järnväg, en på vardera sidan om tvärbalken som förbinder vänster och höger nedre rambalkar. Ta bort avtappningspluggen med en 17 mm hylsa och låt motorolja rinna. Byt avtappningspluggarna "krossa brickor och torka kontakterna rena innan du sätter in dem i vevhuset. Dra åt dräneringspluggarna till 31 foot-pounds med en 17 mm hylsa och en momentnyckel.
5

Flytta oljetråget på framsidan av motorn, direkt under oljefiltret. Använda ett cap-stil oljefilternyckel och en hylsnyckel, skruva loss oljefiltret och låt resterande oljan rinna ner i oljetråget. Släng oljefiltret.
6

Applicera ett tunt lager ny olja på O-ringen i det nya oljefiltret och skruva fast hand. Dra åt oljefiltret till 12 foot-pounds med en oljefilternyckel och en momentnyckel.
7

Sätt en tratt i oljetanken s påfyllningsröret. Lägg upp till 2,5 liter färsk SAE 20W40 motorolja. Ta bort tratten och torka bort utspilld olja med en trasa. Byt oljepåfyllningslocket och dra åt den. Starta motorn och låt den gå på tomgång i 10 sekunder. Vrid gashandtaget till rev motorn två till tre gånger sedan stoppa motorn.
8

Avlägsna oljepåfyllningslocket och sätt en tratt i påfyllningsröret. Tillsätt långsamt upp till ytterligare 2,5 liter olja i oljetanken, regelbundet kontrollera oljenivån med tanklocket s oljestickan tills oljenivån är nära oljestickan fulla varumärke. När fyllda, ta bort tratten och sätt tillbaka tanklocket.
9

Återmontera förarsadeln, föra in fliken på baksidan av sätet i hållaren på bakskärmen. Tryck låset fliken på framsidan av sitsen i sätet låsmekanismen tills det klickar på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107112.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.