Hur man lagrar Dirt Bikes

Så mycket kul som du kan ha ridning smuts cyklar, tider kommer fortfarande när cyklarna måste gå in i lager. Om cykeln kommer bara sitta i några veckor, det egentligen inte behöver någon särskild vård än vad du normalt skulle göra om du planerar att åka igen nästa dag. För längre perioder av sittande sysslolös, 30 dagar eller mer, bör du ta några extra steg för att se till att cykeln är redo att gå när du kan rida igen. Saker du behöver
Bränsle stabilisator
Batteriladdare
luftpump
Center stå
Extra bensin
Chain lube
Visa fler instruktioner
1

Rengör din cykel. Det känns konstigt att tvätta lera utanför en cykel byggd för smuts, men gör det ändå. Lämnar en cykel smutsig och fuktig när du sätter in den för förvaring uppmuntrar utvecklingen av rost. Du kan använda tvål om du vill, men det huvudsakliga syftet med denna tvätt har mindre att göra med att göra cykeln nätt, och mer att göra med att se till att det stannar i bra form. En bra rengöring med vatten kommer att fungera bra. Antingen låta cykeln sitta utanför tills det torkar, eller torka av den med en handduk.
2

Lägg bränsle stabilisator. Följ anvisningarna på märket på bränsle stabilisator du köper, och se till att du toppen av din tank med extra gas. Du vill ha så mycket gas som möjligt i tanken att hålla ut luften som kan orsaka insidan av tanken att rosta. Stäng av gasen petcock och kör motorn tills den dör av brist på bränsle.
3

Rengör och smörj kedjan. Få kedjan så ren som möjligt och sedan grundligt gnugga ner med kedja glidmedel. Arbetet länkarna runt en liten stund glidmedel sitter på kedjan för att se till att allt är skyddat.
4

Pumpa cykelns däck till det maximala trycket. Detta håller däcket från att utveckla en platt plats. Placera cykeln på centralstödet, eller en racing monter. Helst framdäcket blir något över golvet, och varken fram eller tillbaka däck kommer att ha cykeln fulla tyngd vilar på dem.
5

Täck ditt luftfilter. Buggar kan göra en röra av ett filter, och ekorrar verkar tro luftfilter skulle göra ett bra ställe att förvara sina nötter för vintern. Aluminiumfolie fungerar bra för att hålla filter bugg och gnagare gratis. En bit folie över avgasröret kan också hjälpa avskräcka insekter och gnagare.
6

Ta bort batteriet. Placera batteriet på en yta av trä och bifoga det till ett batteri sippra laddare som ska slås på och av. Du behöver inte en stor laddare, även den minsta 0,5 amp laddare kommer att arbeta för att hålla batteriet tillräckligt laddat för att skydda den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109909.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.